50 dræbt og 100 forbrændt ved ulykke i DRCongo

Ulykken skete ved landsbyen Mbuta, der ligger omkring 130 kilometer fra hovedstaden Kinshasa.

Mindst 50 er blevet dræbt og 100 andre er blevet forbrændt ved en ulykke med en olietankbil i DRCongo, skriver Reuters.

- Olietankbilen kolliderede med et andet køretøj lørdag, siger en regional embedsmand.

Viceguvernøren i provinsen Kongo Central, Atou Matubuana Nkuluki, siger, at myndighederne gør, hvad de kan for at hjælpe ofrene.

Ulykken skete ved landsbyen Mbuta, der ligger omkring 130 kilometer fra hovedstaden Kinshasa.

- Vi sørger over omkring 50 menneskers død. Der er samtidig omkring 100 mennesker, der er såret med andengradsforbrændinger, siger han.

Vejene i den centrale afrikanske nation er berygtede, fordi de ikke er blevet vedligeholdt efter mange års krig og uro. Overfyldte lastbiler og store olietankbiler kører jævnligt galt i landet.

En eksplosion i en tankbil skabte i 2010 en storbrand i en afrikansk landsby, hvor mange blev dræbt, da de så VM-fodbold.

Mindst 230 mennesker blev dræbt og omkring 100 blev såret, da en tankvogn fyldt med olie eksploderede og satte en landsby i brand i den østlige del af landet. Flammer omkransede hurtigt snesevis af små halm og jordklinede hytter i landsbyen, efter at en større folkemængde, heriblandt mange børn, havde stået omkring tankvognen.

Eksplosioner, som forårsages af lækket olie og benzin gennem utætheder, der er skabt af tyve, har tidligere kostet mange menneskeliv i DRCongo.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.