USA

50 dræbte og 53 sårede ved skyderi i natklub i Orlando

Borgmester i Orlando oplyser, at dødstallet fra skudmassakren på natklubben Pulse er steget til 50

Politiopbuddet var massivt ved natklubben Pulse i Florida, hvor dødstallet nu er justeret op til 50, mens 53 personer er såret. Foto: Scanpix

Politiopbuddet var massivt ved natklubben Pulse i Florida, hvor dødstallet nu er justeret op til 50, mens 53 personer er såret. Foto: Scanpix

USA:Mindst 50 blev dræbt og 53 blev såret ved masseskyderi i natklub, siger Orlandos borgmester.

Skyderiet begyndte omkring klokken 2.00 (lokal tid), da natklubben skulle til at lukke. Der var et skyderi uden for natklubben, hvor en politimand besvarede ilden. Derefter løb gerningsmanden ind i natklubben, hvor der opstod en ”gidselsituation”, siger politidirektøren i byen, John Mina.

Mere politi ankom til stedet og brød gennem en dør med et pansret køretøj. På det tidspunkt skød og dræbte politiet gerningsmanden, oplyser politiets talsmænd.

- Mindst en politimand blev såret under politiets aktion, men beslutningen om at storme natklubben reddede mindst 30 menneskeliv, siger John Mina.

Videooptagelser har vis et stort antal politifolk og civile bære de mange sårede ud fra klubben og stå lænet over andre på gulvet, som ikke var til at flytte uden bårer.

Myndighederne mener, at gerningsmanden bag skudmassakren i en natklub søndag var den 29-årige amerikanske statsborger Omar Mateen. Han står ikke opført på USA’s liste over formodede eller mulige terrorister, oplyser BBC.

De amerikanske sikkerhedsmyndigheder siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at den mistænkte har afghansk baggrund og har fået våbentræning.

Præsident Barack Obama har givet USA’s føderale myndigheder ordre til at yde de lokale myndigheder i Orlando i Florida assistance i efterforskningen af baggrunden for blodbadet.

Obama blev briefet om skyderiet af Lisa Monaco, som er præsidentens assistent i spørgsmål om intern sikkerhed og bekæmpelse af terrorisme, siger Det Hvide Hus i en erklæring.

Præsidenten ønsker at modtage regelmæssige opdateringer, mens FBI og andre føderale instanser arbejder sammen med Orlandos politi om at indsamle mere information, hedder det videre.

Talsmænd for FBI og andre føderale myndigheder siger, at der med det samme blev indledt en undersøgelse for at få klarlagt, hvorvidt der er tale om et terrorangreb.

- Hver gang vi har angreb, som er rettet mod et stort antal mennesker i vort samfund, så kan vi efter min mening tale om terroraktivitet.

- Hvorvidt der er tale om en hjemlig terrorgruppe, eller om det internationalt er noget, vi nu skal undersøge til bunds, siger Danny Banks fra Floridas centrale politimyndighed.

FBI specialagent Ron Harper siger, at efterforskerne vil undersøge alle forskellige vinkler i sagen.

- Vi har oplysninger, som tyder på, at gerningsmanden kan have haft sympati for den specielle ideologi, men vi kan ikke sige noget endeligt på nuværende tidspunkt, siger han.

Orlandos politichef, John Mina, siger, at gerningsmanden øjensynligt var ”organiseret og velforberedt”.

Han siger, at gerningsmanden var bevæbnet med et automatvåben og et håndskydevåben.

Politiet afviser, at der skulle være nogen forbindelse mellem skyderiet i natklubben og drabet på den 22-årige amerikanske sanger Christina Grimmie, som slog igennem i det amerikanske talentshow The Voice, og som blev skudt og dræbt af en mand fredag.

Drabet skete i Orlando, da Grimmie var ved at skrive autografer.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.