Brønderslev

50’ernes Brønderslev

Margit Sørensen leder byvandring

Margit Sørensen fortæller om sin barne- og ungdomstid. Privatfoto

Margit Sørensen fortæller om sin barne- og ungdomstid. Privatfoto

BRØNDERSLEV:- Vil du med på en tidsrejse? Så gå en tur i 1950’ernes Brønderslev sammen med Margit Sørensen fra Vildmosemuseet onsdag klokken 19. Mødestedet er jernbanebroen i Vestergade. Sådan lyder opfordringen fra Museerne i Brønderslev Kommune.

Margit Sørensen er født i 1938 og har gennem mange år været frivillig på Vildmosemuseet. På baggrund af en artikel om hendes barndom i museets årsskrift opstod idéen om at gå en tur i hendes barn- og ungdoms Brønderslev. Turen begynder i hendes barndomskvarter omkring Vestergade, Øster Allé og Fasanvej. Her skrues tiden tilbage til dengang, hvor Bager Carlsen, Fru Jakobsens Frisørsalon og Cykelhandler Sørensen havde til huse bag facaderne.

Publikum kan tillige drømme sig tilbage til Petreas Ishus, hvor isene helt sikkert både var større, billigere og lækrere end nu.

Fra Vestergade fortsætter turen ad Margits gamle skolevej, forbi klokkestøberen, boghandler Akselsen og op ad Algade, hvor der bl.a. fortælles om papirhandler Bech Hansen, Carstensens Klædefabrik og mange flere for længst forsvundne forretninger. Turen fortsætter ad Torvegade og Mejerigade og slutter ved Søndergades Skole, hvor Margit gik fra 3. klasse.

Byvandringen koster 50 kr., som går til Vildmosemuseet og er af ca. 1,5 times varighed. Undervejs vil der være mulighed for at udveksle minder fra en svunden tid og snakke om, hvordan bybilledet har forandret sig op til nutiden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.