Jammerbugt

500 børn tog skraldet

465,2 kilo affald blev der samlet ind, da Aabybro Skole samlede affald i byen

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De flittige elever fik lidt af hvert i sækken, da de samlede ind i Aabybro.

AAbybro: Det er måske ikke verdens mest spændende job at gå og samle andres efterladenskaber op, men det skal jo gøres. Godt 500 elever fra 0.-6. klasse fra Aabybro Skole gik da også til opgaven med krum ryg og øjnene plantet i jorden, De hev halvanden times ud af kalenderen for at samle skrald rundt om i byen.

Udstyret med gennemsigtige affaldssække kæmmede de hver sit område for blandt andet cigaretskodder i læssevis, glasskår, dåser, skrammel fra byggepladser, gamle el-pærer og ølflasker.

- Der er bare så mange, der slet ikke tænker på miljøet. Det er for eksempel rigtigt skadeligt for fuglene, at nogen smider tyggegummi i naturen, sagde Luna Vinderup Kristensen fra 0. klasse med ægte forargelse, mens hun med spidsen af sin sko sparkede til en godt gennemtørret klat tyggegummi på fortovet ved DGI-Huset.

Hun havde ikke rigtigt held med at fjerne klatten. Til gengæld gik det nemmere med gamle dåser, der røg i sækken med en tilfreds lyd.

Sådan nogle typer

En anden gruppe gjorde rent omkring McDonalds og Jem & Fix ved Teknologiparken.

Tiltrængt, for der er åbenbart en del, der har svært ved at ramme skraldespanden, kunne eleverne konstatere, mens de viste alverdens skrald frem.

Nogen var mere overraskede end andre over, hvor meget skrald, der faktisk ligger og flyder.

Til gengæld var der bred enighed om, at de aldrig selv kunne drømme om at smide skrald i naturen.

- Nej da. Det er da sådan mere lastbilchauffør-typer, der smider ting ud af vinduet, sagde en dreng alvorligt og rystede sin pose med ”skatte.”

Dagen sluttede med, at alt affaldet blev vejret i skolegården, og der blev delt præmier ud til de allermest flittige

På Aabybro Skole blev der i alt indsamlet 465,2 kilo affald, oplyser skolen.

Grønt Flag Skole

Aabybro Skole er ”Grønt Flag Skole”, som betyder, at skolen hvert år fokuserer på tiltag, der gavner miljøet samtidig med, at eleverne lærer noget om affald og miljø. Affaldsindsamlingen på Aabybro Skole er ligeledes en del af den landsdækkende affaldsindsamling, som finder sted i uge 16.

- Så nu er det jo spændende at se, om vores elever har samlet så meget sammen, at der slet ikke er noget at komme efter søndag, sagde Kasper Cramer Engebjerg, der er afdelingsleder på Aabybro Skole.

Et hurtigt blik på rabatten afslørede, at selvom eleverne har været flittige, så er der også masser at komme efter, når Dansk Naturfredningsforenings landsdækkende indsamling løber af stablen søndag. Skraldet er ikke sådan at få bugt med.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.