Sæby

500 musikalske nordmænd

Musikseminar for 20. gang i Sæby

Sæby Musikkorps giver - sammen med mere end 500 kolleger koncert søndag den 8. februar i Sæby Hallen. Privatfoto.

Sæby Musikkorps giver - sammen med mere end 500 kolleger koncert søndag den 8. februar i Sæby Hallen. Privatfoto.

SÆBY:Musikkorps Sæby er for 20. gang vært for Musikseminar for ungdomsorkestre fra Norge, og 514 unge norske amatørmusikere og ledsagere mødes i weekenden 6.-8. februar til musikseminar på Sæbygårdskolen og i Sæby Fritidscenter.

Der er nu 20. gang og dermed 20 år siden, Musikkorps Sæby sammen med medlemmer fra Stavern-Agnes Musikkorps i Norge igangsatte det første seminar for unge amatørmusikere. Formålet er at styrke musikglæden blandt de unge under kammeratlige former.

De mange musikere og forældre, kommer fra 20 forskellige orkestre fortrinsvis fra det sydlige Norge. Arrangementet starter sent fredag aften, hvor de norske gæster ankommer med skib til Hirtshals, hvorefter turen går videre til Sæby.

De unge - i alderen 10- 25 år - deles op i fire musikgrupper - efter alder og musikalsk kunnen, og hver gruppe har sin egen professionelle gæsteinstruktør. De arbejder med fire-fem numre i de enkelte grupper af forskellige sværhedsgrader.

Lørdag og søndag frem til frokost øver de, så alle klar til at præsentere de indøvede numre for publikum ved en koncert i Sæbyhallen kl. 13.30.

Søndag eftermiddag pakker musikken ned og rejser hjemad.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst