5000 bilister stoppet - få overtrådte loven

Det var meget få bilister, der overtrådte loven i storstilet razzia. Anderledes så det ud med lastbilerne

Nordjyllands Politi stoppede tirsdag mere end 5000 billister i en storstilet razzia. Foto: Grete Dahl <i>Foto: Grete Dahl</i>

Nordjyllands Politi stoppede tirsdag mere end 5000 billister i en storstilet razzia. Foto: Grete Dahl Foto: Grete Dahl

NORDJYLLAND:Kun ganske få bilister overtrådte loven, mens det ser lidt værre ud for lastbilerne. Det er resultatet af den hidtil største razzia, som Nordjyllands Politi stod bag tirsdag

5000 personbiler blev i løbet af tirsdag vinket ind på rastepladsen Hjallerup Enge på motorvej E45, samtidig med at lastbilerne blev kontrolleret på E45 ved Støvring Nord og på Hirtshals Transportcenter.

Razziaen foregik i samarbejde med blandt andre SKAT, Trafikstyrelsen, Miljøstyrelsen og Veterinærrejseholdet.

Meget få bilister blev skrevet

Men selvom politiet og SKAT nåede at hilse på omkring 5000 bilister ved Hjallerup Enge, så kunne langt de fleste køre videre med god samvittighed.

Ingen kørte med for meget sprit i blodet, og blot 42 bilister kan se frem til en hilsen fra politiet. Der var heller ikke meget at komme efter for SKAT. 350 varebiler blev kontrolleret, uden at det udløste bøder.

En bilist havde dog ikke lyst til at møde politiet, og valgte derfor at forlade køen af biler - til fods. Han stak af hen over markerne, og det vidste sig senere, at han havde fået sit kørekort frakendt.

Flere chauffører sigtet

Anderledes så det dog ud for lastbilerne, der blev kontrolleret på transportcenteret i Hirtshals. Ud af 112 lastbiler blev 34 chauffører sigtet, hvilket også medførte, at 22 arbejdsgivere blev sigtet.

En bulgarsk lastbil er tilbageholdt indtil 26.000 kroner er betalt for overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.