Danmark

5000 i klimamarch i København forud for topmøde i Paris

Danskerne var på gaden for at demonstrere mod klimaforandringer, ligesom en række andre lande har været.

Fra Den Røde Plads på Nørrebro til Christiansborg Slotsplads i indre by i København gik en række danskere søndag for at demonstrere mod klimaforandringer forud for topmødet COP21 i Paris mandag.

Klimamarchen var arrangeret af en lang række organisationer, som et opråb til at stoppe klimaforandringerne og i stedet arbejde for et mere grønt og globalt ansvarligt Danmark.

Konferencier var journalist og foredragsholder Signe Wenneberg, og blandt talerne var EU's tidligere klimakommissær Connie Hedegaard. Derudover var der en lang række danske musikere, som spillede under hele marchen.

På Twitter skriver Københavns Politi, at cirka 5000 mennesker deltog i klimamarchen, som ifølge politiet forløb stille og roligt.

Rundt om i hele verdenen har der i weekenden været planlagt globale klimamarcher i så forskellige storbyer som London, Oslo, New Delhi, Kampala, Manila, Kyoto, Austin, New York, Dhaka, Tokyo, Kairo og São Paulo.

De franske myndigheder har dog forbudt alle former for demonstrationer af sikkerhedsgrunde efter angrebene i Paris den 13. november, hvor jihadister fra Islamisk Stat skød og dræbte 130 mennesker og sårede over 350 andre.

I Frankrig er 24 aktivister sat i husarrest forud for COP21, hvor verdenslederne endnu en gang skal forsøge at finde frem til en klimaaftale, som får de globale temperaturstigninger under kontrol.

Laurent Fabius, Frankrigs udenrigsminister, siger, at 80 ledere har meddelt, at de kommer til åbningen af topmødet mandag 30. november.

Blandt de 80 ledere er USA's præsident, Barack Obama, Kinas præsident, Xi Jinping, og den indiske premierminister, Narendra Modi.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.