Håndbold

5000 mennesker vil blive bespist i en madgade på Fællesskuet

Dyrskueudvalget vil bespise op mod 5000 mennesker på fællesskuet i Thisted

Søren Hansen, Nørhå, redegør for madgaden på årets dyrskue. På billedet ses skuets tovholder, Susanne Thomsen, Karl Chr. Thøger, Hjardemål, og dyrskueudvalgets formand, Søren Overgaard, Hillerslev. Foto: Peter Mørk

Søren Hansen, Nørhå, redegør for madgaden på årets dyrskue. På billedet ses skuets tovholder, Susanne Thomsen, Karl Chr. Thøger, Hjardemål, og dyrskueudvalgets formand, Søren Overgaard, Hillerslev. Foto: Peter Mørk

Der er lagt op til en vældig kulinarisk kraftpræstation, når der den 9. juni igen bliver dyrskue i Thisted. I erkendelse af, at tiden efterhånden er løbet fra de traditionelle dyrskuemiddage efter skuet, har dyrskueudvalget sadlet helt om, og har valgt at droppe dyrskuemiddagen for i stedet at lave en madgade på dyrskuepladsen. I madgaden vil der være repræsentanter fra godt en halv snes mindre lokale fødevareproducenter, men også de store såsom Tican, Arla, Thise Mejeri og Thisted Bryghus. Søren Hansen, der er formand for Mors-Thy Familielandbrug, siger om det nye initiativ: Mad med i prisen - Lige nu er det ikke til at være i Thisted Centrum på grund af byggeriet. Derfor har vi besluttet at give Thisted-borgerne en madoplevelse på dyrskuet. I madgaden vil der blive uddelt smagsprøver og være salg af varer, og fælles for dem er, at det er varer, som produceres i Thy og på Mors, siger han. Som noget nyt vil en middagsret i madteltet være inkluderet i billetprisen, der er fastsat til 70 kr. Børn under 12 år kommer gratis ind. Menyen bliver grill gris og oksekød med kartoffelsalat og salat. 5000 gæster Til Fællesskuet ventes der mindst 5000 gæster, så det vil være en betydelig kraftpræstation at lave mad til så mange mennesker, fortæller Søren Hansen. - Til en god middag skal der 120 gram kød, 120 gram salat og 160 gram kartoffelsalat, sagde han, da dyrskueudvalget præsenterede oplægget til årets dyrskue. Det er beregnet, at der skal steges otte grise, og 150 kilo oksekød. Hertil kommer et bjerg af salat. Gedigen bondemad Grisene leveres fra Tican og bliver forstegt natten inden dyrskuet hos Bagerens køkken i Ræhr. Derefter leveres de i varmekasser, inden grisene sættes over grillen. Dyrskuemiddagen betyder også, at et stort antal mennesker får deres ilddåb som kokke og serveringspersonale. Hjælperne findes blandt andet hos Familie og Samfund i Skjoldborg og Snedsted, bestyrelsen for Landbo Thy og landboungdommen. - Så jeg håber, det bliver en gedigen folkefest, hvor der også bliver musik af et stort orkester fra Thisted Senior Motion. Og det bliver gedigen lokal bondemad, som er produceret i Thy og på Mors, fastslår han.