Drab

51-årig mand dræbte sin kæreste med sjippetov

Retten på Bornholm har idømt en mand 12 års fængsel for drab. I april dræbte han i fuldskab og vrede kæresten.

En 51-årig mand er onsdag i Retten på Bornholm blevet idømt 12 års fængsel for at have dræbt sin 34-årige kæreste med et sjippetov i Østermarie.

Det skriver netmediet bornholm.nu.

I retten erkendte Lars Henrik Larsen sig skyldig i uagtsomt manddrab, men nægtede sig skyldig i drab. Han forklarede, at drabet var et uheld, der skete, da han i fuldskab blev hidsig, og det slog klik.

Et enigt nævningeting fandt dog ifølge bornholm.nu, at han måtte have anset det for overvejende sandsynligt, at kvinden ville dø, da han snørede et sjippetov om halsen på hende og strammede til.

Drabet fandt sted 2. april i år. Om aftenen ringede Lars Henrik Larsen selv til alarmcentralen og fortalte, at hans kæreste var død. Kort efter blev han anholdt og sigtet for drab.

Allerede i grundlovsforhøret dagen efter erkendte han, at han havde stranguleret den 34-årige kvinde i parrets hus i Østermarie.

Ifølge hans forklaring i grundlovsforhøret havde de været på besøg hos nogle bekendte og fået noget at drikke.

Da de kom hjem, tog kæresten ifølge den 51-åriges forklaring under et skænderi sjippetovet om halsen, hvorefter hun provokerede ham til at slå hende ihjel, hvis han ikke ville leve sammen med hende.

- Hun ydmygede mig og sagde, jeg ikke kunne slå hende ihjel. Så slog det klik.

- Jeg ville vise hende, at det kunne jeg godt. Så snoede jeg sjippetovet et par gange ekstra om hendes hals, og så strammede jeg til. Jeg kunne ikke slippe grebet, fortalte han ifølge bornholm.nu i grundlovsforhøret.

Ifølge Bornholms Tidende valgte Lars Henrik Larsen at tænke over, om han vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst