53.000 droppede bredbånd efter multimedieskat

Multimedieskat betyder lavere produktivitet og mindre fleksibilitet, mener IT-branchen. Socialdemokraterne vil have loven ændret.

Multimedieskat betyder lavere produktivitet og mindre fleksibilitet, mener IT-branchen. Nu bliver den med al sandsynlighed afskaffet.

Multimedieskat betyder lavere produktivitet og mindre fleksibilitet, mener IT-branchen. Nu bliver den med al sandsynlighed afskaffet.

Den meget omdiskuterede multimediebeskatning viser sig nu at have en negativ konsekvens for mange i IT-branchen. Ifølge den seneste halvårsrapport fra IT- og Telestyrelsens er antallet af såkaldte hjemmearbejdspladser faldet med 53.000 fra midten af 2009 til midten af 2010. Det skriver Erhvervsbladet. Bredbåndsforbindelse betalt af arbejdsgiveren er dermed faldet drastisk i popularitet blandt medarbejdere landet over – ikke mindst på grund af de 3.000 kr. som man som bruger skal af med i multimedieskat. Faldet får nu Socialdemokraterns it-ordfører Yildiz Akdogan til at genfremsætte et forslag om ændringer af reglerne, så det bliver tilladt at have enten en arbejdsgiverfinancieret pc eller mobiltelefon til privat brug. Brug for mere fleksibilitet - Reglerne om multimediebeskatning er alt for firkantede i forhold til en moderne verden, hvor både ansatte og virksomheder har stor glæde af den fleksibilitet, det giver at kunne arbejde hjemmefra, siger Yildiz Akdogan til Erhvervsbladet. Men en lempelse af reglerne er slet ikke nok mener Morten Bangsgaard, direktør i IT-Branchen. De nye tal viser ifølge ham, at multimedieskatten helt skal afskaffes. - Multimedieskatten er en skat på produktivitet og en skat på fremtiden. Danmark ville stå sig langt bedre uden multimediskatten, fortæller han. Regler for multimedieskat Multimedier er eksempelvis fastnet- og mobiltelefon, stationær og bærbar computer samt internetforbindelse. Som lønmodtager beskattes man af 3.000 kroner om året. Det betyder, at de fleste kommer til at betale cirka 1.300 kroner, mens en topskatteyder skal regne med knap 1.700 kroner. Her skal du betale skat:

  • Hvis du tager et multimedie med hjem. Dette gælder dog ikke, hvis du er afskåret fra at benytte multimediet privat. For mobiltelefoner kan du komme uden om skatten ved at under skrive en tro og love-erklæring.
  • Som selvstændig betaler du skat af multimedier, som indgår i din virksomhed, og som er til rådighed for dig privat Her skal du ikke betale skat:
  • Hvis du kun låner en computer med hjem i ny og næ.
  • Hvis du har underskrevet en tro og love-erklæring om ikke at bruge din arbejdsgiverbetalte mobiltelefon privat.
  • Som selvstændig betaler du ikke skat, hvis du ikke driver din forretning fra hjemmet, selv om du bruger multimedierne til private formål. Tager du multimedierne med hjem, skal du dog kunne bevise, at du ikke bruger dem privat. Kilde: Erhvervsbladet
  • nks>Læs hele rapporten her