53 bøder til uopmærksomme bilister

Landskampagne mod uopmærksomhed - flest bøder for at tale i håndholdt mobiltelefon til nordjyske bilister

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:53 bøder for overtrædelser af færdselsloven i Nordjylland. Det blev resultatet af den nordjyske del af en landsdækkende kampagne i uge seks mod uopmærksomhed i trafikken.

Chefen for Færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi, Ole Juul Schmidt, oplyser, at det blandt nordjyderne var bilister, der talte i håndholdt mobiltelefon, som udgjorde den største del af synderne med 19 bøder.

Udover de 19 bøder for at tale i håndholdt mobiltelefon blev der blandt andet noteret to bilister for spirituskørsel, en for kørsel i narkopåvirket tilstand, tre for fejl og mangler på deres

køretøj, tre havde ikke taget kørekort, en for forkert lygteføring og 24 for andre overtrædelser af færdselsloven.

2.405 køretøjer standset

I den landsdækkende indsats målrettet mod uopmærksomhed i trafikken blev resultatet, at der blev standset i alt 2.405 køretøjer, heraf blev 1.257 noteret for forskellige forseelser. Også på landsplan var det tale i håndholdt mobiltelefon, der var den helt store forseelse med 435 noteringer, mens 308 kørte uden sikkerhedssele.

Syv af alle de mange standsede bilister blev sigtet for spirituskørsel.

Uopmærksomhed er en af de hyppigste årsager til uheld i trafikken. Det kan være årsag til så meget som hvert tredje uheld, viser undersøgelser.

Årsag til uheld

Uopmærksomhed kan udover blandt andet brug af håndholdt mobiltelefon også være indstilling af GPS.

Politiets målrettede indsats skal være med til at nedbringe distraktion som uheldsårsag, understreges det fra Rigspolitiets side.

Indsatsen støtter op om Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, lyder det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.