Mors

54-årig sigtet for drabsforsøg

Mand fra Nykøbing varetægtsfængslet i fire uger efter nattens knivoverfald

En hundepatrulje fra Den Centrale Efterforskningsenhed ved Midt- og Vestjyllands Politi søgte fredag morgen efter spor i det centrale Nykøbing. Foto: Jens Peter Svarrer

En hundepatrulje fra Den Centrale Efterforskningsenhed ved Midt- og Vestjyllands Politi søgte fredag morgen efter spor i det centrale Nykøbing. Foto: Jens Peter Svarrer

MORS:Den 54-årige mand, der i nat blev anholdt i for et knivoverfald i Nykøbing på en 38-årig kvinde, er blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drabsforsøg.

Det stod klart efter grundlovsforhør kl. 13.30 fredag eftermiddag ved Retten i Holstebro, oplyser Hans Roost, politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Manden blev sigtet for drabsforsøg in absentia - det vil sige, at han ikke selv var til stede i retten, siger Hans Roost.

Manden var fredag stadig indlagt på sygehuset i Viborg for at blive behandlet for skader i forbindelse med anholdelsen. Dels var han i bil kørt i grøften ved Øster Jølby, og dels forsøgte han ifølge politiet selvmord ved at holde kniven på halsen, så betjentene måtte skyde sig adgang til bilen for at forhindre hans forehavende og få ham anholdt.

Manden var dog fredag eftermiddag uden for livsfare. Og det var den 38-årige ekskæreste, han angiveligt angreb og stak med kniv, også.

- Vi har reelt ikke kunnet afhøre nogle af personerne på grund af deres skader. Den videre efterforskning består nu i afhøring af dem samt andre personer, og samtidig skal vi også have færdiggjort de tekniske undersøgelser, siger Hans Roost.

Han ønsker ikke at kommentere på, om gerningsmanden er kendt af politiet i forvejen.