Hjallerup marked

55.000 raketter gøres klar til afgang

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

55.000 RAKETTER I REKORDFORSØG.: Hjallerup Marked starter fredag morgen med bla. det traditionsrige hestemarked, men allerede midnat natten til fredag d.31.maj/1.juni 2007 fyres der 55.000 raketter af på en gang i et forsøg på at komme i Guiness Book of Records. Alle raketterne tændes ved elektronisk tænding på lang afstand af den første raket og så går det ellers derudaf på bedste dominovis med raketter der farer til himmels. Det er ialt 500 m. med raketter i flere rækker og hele torsdagen havde man travlt med at stille raketterne op. Her er arbejdet igang. Det skal bemærkes at hestene først kommer fredag morgen, og selvom Dansk Naturfredningsforening har protesteret over forsøget er der givet alle de nødvendige tilladelser til det store brag. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2007)

30-40 personer er på skift i gang med at sætte de 55.000 raketter op , der ved midnatstid skal fyres af på parkeringspladsen ved Tryvej i forbindelse med Hjallerup Marked. Det er elever fra Efterskolen i Bakkerne-Try, der under vejledning af fyrværkere fra LCH Import har påtaget sig den store opgave. Det bliver Brønderslevs borgmester Michael Klitgaard (V), der med en enkelt tændstik sender samtlige 55.000 raketter af sted. Fyrværkeriet er anmeldt som et rekordforsøg til Guiness. Der bliver affyret 44 raketter i sekundet i 20 minutter. Fyrværkeriet slutter med 5000-8000 raketter på en gang. Der bliver seks ton affald efter fyrværkeriet - heraf alene pindene uden raketter, der vejer et ton. Allerede i morgen tidlig går 75 frivillige i gang med oprydningen, der forventes færdig klokken 11. Alt affald bliver kørt til Reno Nord i Aalborg. Arealet, hvorfra fyrværkeriet skydes af, er på 150 gange 90 meter - det svarer til to fodboldbaner.