550.000 Danske Bank-kunder er ramt af fejl i gebyropkrævning

Yderligere 200.000 kunder i Danske Bank har fået forkert opkrævning. 184.000 kunder i Norge kan være ramt.

Danske Bank har gennem mere end et år været hvirvlet ind i en sag om fejlfyldt gældsopkrævning, som har ramt tusindvis af kunder. De fleste har betalt under ti kroner for meget. (Arkivfoto)

Danske Bank har gennem mere end et år været hvirvlet ind i en sag om fejlfyldt gældsopkrævning, som har ramt tusindvis af kunder. De fleste har betalt under ti kroner for meget. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Omkring 550.000 kunder i Danske Bank i Danmark er uretmæssigt blevet opkrævet renter på rykkergebyrer.

Det oplyser banken i en redegørelse om sagen, der er offentliggjort onsdag.

Banken kom i oktober med sin seneste status, og her forlød det, at 347.000 kunder var berørt.

I den forbindelse gjorde banken opmærksom på, at der muligvis ville være 140.000 yderligere kunder, som kunne have fået for høje opkrævninger. Det har nu vist sig at være 200.000 kunder.

Stigningen i antallet af kunder skyldes, at der også har været fejl for kunder, som har fået opkrævet et "ekspeditionsgebyr" og gebyrer på American Express-kort.

Indtil videre har 211.000 af kunderne fået en kompensation, der samler løber op i 15 millioner kroner. 191.000 har fået mindre end 10 kroner. Den højeste kompensation er 512 kroner.

Banken forventer, at de resterende kunder vil blive kompenseret i løbet af de tre første måneder af 2022.

Derudover har Danske Bank fundet fejl i gebyrer hos 184.000 kunder i Norge, der i gennemsnit har fået opkrævet uretmæssige renter på 65 norske kroner.

Ifølge Danske Bank betyder norsk lovgivning, at banken i den forbindelse også skal betale gebyrerne tilbage, selv om der ikke har fejl i dem.

Det løber samlet op i yderligere 368 norske kroner per kunde, og det vil ende i en samlet betaling på 77 millioner norske kroner, skriver banken.

De forkerte opkrævninger af renter på gebyrer er en del af et større kompleks med fejl i Danske Banks gældsinddrivelse, som kom frem i lyset sidste år efter afsløringer af Berlingske og TV 2.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.