57-årig efterlod kvælerslanger rundt omkring

Politiet leder fortsat efter to forsvundne slanger

NÆSTVED:En 57-årig mand fra Sandved mellem Skælskør og Næstved kan imødese en sigtelse for overtrædelse af dyreværnsloven, efter at han har efterladt i alt fem pytonslanger udendørs forskellige steder i landsbyen.

Tre af slangerne er fundet i nedkølet tilstand, men politiet leder fortsat efter de to, oplyser leder af lokalpolitiet i Næstved Niels Sørensen.

- Manden har fortalt, at han har anbragt de fem slanger forskellige steder, men han kan ikke huske lige præcis hvor, siger Niels Sørensen til Ritzau.

De fem kvælerslanger tilhører en 40-årig mand, der også bor i landsbyen. Han har haft slangerne, der er fuldt lovlige, som kæledyr, men han har fået besked af sin udlejer om, at han ikke må have dem i sin lejlighed.

Efter den besked har manden overladt slangerne til sin kammerat og bedt ham passe dem.

- Men efter nogle dage har kammeraten ikke magtet at passe slangerne og har sat dem ud forskellige steder i landsbyen, siger Niels Sørensen.

Den 57-årige vil blive sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, fordi han har efterladt slangerne, der ikke kan klare sig i kulden, udendørs.

To af slangerne blev fundet to steder i byen torsdag morgen. De er begge blevet tilset af en dyrlæge og er blevet afleveret til et terrarium. Den første, der blev fundet, er 132 centimeter lang og lå i en plastkasse.

Senere torsdag dukkede en tredje slange op. Den befinder sig hos en familie i byen, der har forstand på slanger, oplyser politiet. Her vil den blive hentet af ejeren.

Politiet opfordrer folk i landsbyen til at ringe til politiet, hvis de finder de to manglende krybdyr.

- De er ikke farlige. Folk skal bare ringe til politiet, hvis de finder dem, siger Niels Sørensen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.