Islamistiske militante kører ind i nigeriansk by og dræber 59

Ifølge lokale kilder har Islamisk Stat i den Vestafrikanske Provins angrebet en landsby i Nigeria.

Et mangeårigt oprør har kostet flere end 36.000 mennesker livet, siden Boko Haram begyndte det i det nordøstlige Nigeria i 2009. Her ses et afbrændt område efter et angreb i 2017 i Nigeria. (Arkivfoto.)

Et mangeårigt oprør har kostet flere end 36.000 mennesker livet, siden Boko Haram begyndte det i det nordøstlige Nigeria i 2009. Her ses et afbrændt område efter et angreb i 2017 i Nigeria. (Arkivfoto.)

KANO:Mindst 59 mennesker er dræbt i et angreb på en landsby i det nordøstlige Nigeria.

Det oplyser lokale myndigheder.

Det er angrebsmænd fra gruppen Islamisk Stat i den Vestafrikanske Provins (Iswap), som har angrebet landsbyen Felo i Gubio-distriktet i delstaten Borno.

Her er de omkring midnat natten til onsdag dansk tid kørt ind med biler og har skudt og påkørt beboere, som forsøgte at flygte.

- Vi har fundet 59 lig efter angrebet på landsbyen, siger den lokale militschef Babakura Kolo.

- Nogle af dem blev skudt, andre blev mast under hjulene.

Angrebet menes at være gengæld for drab på folk fra de militante islamistiske grupper i området udført af lokale selvtægtsmænd.

Selvtægtsmændene tilhører en gruppe, som er blevet indsat for at beskytte landsbyens kvægbestand mod tyveri fra de militante grupper. Det siger en lokal leder i byen.

- Vi har mistet 59 stammefæller på så kort tid, siger den lokale leder, der ønsker at være anonym på grund af frygt for sin personlige sikkerhed.

Selvtægtsmændene har efterfølgende "jagtet oprørerne" i den nærliggende natur og dræbt nogle af dem under skududvekslinger, siger en anden person fra militsen, Ibrahim Liman, der bekræfter dødstallet.

Gubio ligger 80 kilometer fra den regionale hovedstad Maiduguri, som flere gange har været genstand for islamistiske angreb.

Islamisk Stat i den Vestafrikanske Provins, Iswap, udsprang i 2016 fra den militante gruppe Boko Haram.

I det nordøstlige Nigeria har militante i årevis kæmpet for at etablere en islamistisk stat.

Både Boko Haram og den regionale gren af Islamisk Stat er aktive i området.

Det mangeårige oprør har kostet flere end 36.000 mennesker livet, siden Boko Haram begyndte det i det nordøstlige Nigeria i 2009.

Oprøret har samtidig fordrevet op mod to millioner mennesker fra deres hjem.

Det har i løbet af årene spredt sig til de andre lande omkring Tchad-søen - Niger, Cameroun og Tchad.

Den tidligere britiske koloni Nigeria er Afrikas mest folkerige land og spiller en vigtig rolle i hele kontinentets politiske udvikling.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.