60 SAS-fly er aflyst: 20 medarbejdere suspenderes

Hundredvis får aflyst deres flyrejse, mens kabinepersonalet strejker. SAS suspenderer 20 medarbejdere.

SAS suspenderer omkring 20 medarbejdere efter en arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet fredag, som har medført knap 60 aflysninger af fly ud af landet.

Det skriver SAS-ledelsen i en e-mail, som Ritzau har set.

- Vi har i aften taget det helt usædvanlige skridt at suspendere cirka 20 medarbejdere, som uretmæssigt får kolleger til at udeblive fra tjeneste, lyder det fra ledelsen i en e-mail til kabinemedarbejdere.

Flere hundrede passagerer er berørt af strejken, lød vurderingen fra SAS tidligere fredag. Men med op mod 60 aflyste afgange fredag aften berører strejken formentlig flere tusinde.

Kabinepersonalet i SAS nedlagde arbejdet, da et medlemsmøde fredag formiddag udviklede sig til et fagligt møde. Mødet blev afbrudt fredag aften omkring klokken 22, men ventes genoptaget lørdag morgen klokken 06, erfarer Ritzau.

Striden står mellem kabinepersonalets fagforening, CAU, og ledelsen i SAS.

Medlemsmødet handlede om fagforeningens forhandlinger med SAS om overflytning af 140 kabinefolk til datterselskabet Cimber. Det skal efter planen ske allerede 1. marts.

Kabinepersonalet frygter, at de på sigt vil få tilbudt en udvandet overenskomst som led i spareplanen.

- Vi ved, at strejkevagter opfordrer og truer medarbejdere til at nedlægge arbejdet, skriver ledelsen videre om grundlaget for at suspendere 20 medarbejdere.

SAS har de senere år fremlagt syv spareplaner for at finde områder, hvor der kunne spares penge.

Som en del af spareplanen købte SAS selskabet Cimber for 20 millioner kroner, og planen er, at det nye datterselskab skal stå for en del af SAS' regionale flyvninger.

Derfor skal en del af SAS' personale overflyttes til det nye selskab.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.