600 års historie på 21 meter

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange nysgerrige lagde vejen forbi Hjørring Bibliotek for at se Hjørringtapetet.Foto: Bente Poder

I Hjørring har 11 sypiger og en tegner nu i fem år arbejdet på at lave et 42 meter langt vægtæppe, som skal fortælle byens historie. De er nu halvvejs i det kæmpestore arbejde.

- Sikke en oplevelse! Jeg synes det er fantastisk. Både med historien, der bliver fortalt på den måde og så selve håndarbejdet i det, lyder det benovet fra Tove Christensen, Hjørring.

Hun var blandt de mange nysgerrige som lørdag kom forbi og så afsløringen af de mange timers arbejde, som blev udstillet på biblioteket i Hjørring.

- Jeg tør slet ikke at begynde at tælle, hvor mange timer jeg har brugt på det. Det er nok omkring 1000 timer, men det har været sjovt, smiler tegneren Poul Andersen, Hjørring.

De første 600 år af Hjørrings historie er nu foreviget med broderisting på lærred. Hele 21 meter fylder den første halvdel af historien, som begynder i slutningen af vikingetiden og som når den slutter, er helt fremme ved åbningen af det nye Vendsyssel teater i 2017.

- Det er rart at få lov til at vise det frem nu og se det samlet. Og jeg synes faktisk, at det er flot, siger sypigen Helle Madsen, Hjørring.

Vægtæppet hedder Hjørringtapetet og inspirationen er hentet i det kendte Bayeuxtapet, som hænger i Frankrig.

Sidste del af Hjørringtapetet ventes færdig om fire til fem år. Når det er færdigt kommer det til at hænge i Håndværkernes Hus i Hjørring.

Det er formanden for Håndværkernes Hus, John Klinkby, der i sin tid fik ideen til Hjørringtapetet. Han håber det bliver en turistmagnet for byen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.