600 Nørresundby-børn smager på verden

Børn kan sagtens spise internationalt og er f.eks. glade for retter med pandekager såsom tortillas. De ved bare ikke altid, hvor retterne kommer fra. Det bliver der lavet om på når de sammen med GoCook tager på en kulinarisk rejse udi råvarer, smage og retter fra hele verden.

Børn kan sagtens spise internationalt og er f.eks. glade for retter med pandekager såsom tortillas. De ved bare ikke altid, hvor retterne kommer fra. Det bliver der lavet om på når de sammen med GoCook tager på en kulinarisk rejse udi råvarer, smage og retter fra hele verden.

Hvor kommer karryen fra? Og hvordan laver man tacos fra bunden? Det bliver skolebørn fra Nørresundby snart meget klogere på, når de sammen med GoCook tager på en kulinarisk rejse udi råvarer, smage og retter fra hele verden.

I Nørresundby deltager 30 forskellige klasser, og duftene kommer bl.a. til at sprede sig på Skansevejens Skole, Løvvangskolen og Gl. Lindholm Skole.

GoCook har en mission om at få flere børn med i køkkenet og at skabe den første generation af børn, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Og noget tyder på, at det ikke er helt urealistisk. I hvert fald har tre ud af fire skoler i Danmark sagt ja tak til at modtage GoCook Smagekassen med friske og eksotiske råvarer som avokado, ingefær og koriander. Sammen med 64 siders undervisningsmateriale og opskrifter skal det vække elevernes nysgerrighed på, hvordan man bruger krydderier og tilbereder retter forskellige steder i verden.

Når børnene går i køkkenet i uge 43, 44 og 45, skal de ikke kun lave verdensmad fra bunden. De skal også smage, eksperimentere og udfordre sig selv, hinanden og deres smagsløg. I smagekassen er der krydderier og ingredienser til en omgang thailandsk green curry og mexicanske tacos.

- Vi vil med temaet verdensmad gerne vække danske børns nysgerrighed på at smage nyt. De skal f.eks. smage på ingefær og karrypasta i thailandsk green curry og chili og koriander i mexicanske tacos. Børnene vil få en indsigt i, hvordan man med ganske få krydderier kan få en ret til at smage af et verdenskøkken - og børn kan sagtens lære at sætte pris på nye smage, siger projektchef Bente Svane Nielsen fra GoCook.

Og børn er med på at spise udenlandsk mad:

- Danske børn kan godt lide at spise internationalt. Familier med børn spiser f.eks. 53 % oftere retter med pandekager såsom tortillas, end familier uden børn. Børnene ved bare ikke altid, hvor retterne kommer fra og hvordan de originale retter smager. I Mexico er tacos f.eks. en blød pandekage og ikke en sprød skal med ost, som man kender det fra supermarkedet. Så derfor skal børnene naturligvis bage deres egne tacos fra bunden, siger Bente Svane Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.