61 tilfælde af graffiti-hærværk

20-årig mand fældet af videoovervågning

Charlotte Bøje
Det var tags som DPER og USE og USES, som den 20-årige skrev rundt omkring i Hjørring. Arkivfoto: Bente Poder
Hjørring 1. juli 2015 17:58 - Opdateret 1. juli 2015 19:00

HJØRRING: En 20-årig mand fra Hjørring er sigtet for at have lavet graffiti 61 forskellige steder i Hjørring over en periode på et par år. Den unge mand har sat sin ”underskrift” - et såkaldt tag - på husmure, betonpiller, teknikskabe og togvogne rundt om i Hjørring. Han blev standset, da han sammen med en anden graffitimaler blev afsløret af videoovervågning i Hjørrings midtby.

Den anden graffitimaler blev i marts dømt fire måneders betinget fængsel for i alt 48 forhold om hærværk i form af tags. Han blev desuden dømt til at betale 150.000 kroner i erstatning.

Retten i Hjørring tog onsdag hul på den anden omfattende graffitisag, hvor den 20-årige mand erkender de faktiske forhold. Han har også anerkendt en række erstatningskrav. Men sagen behandles først færdig i slutningen af august.

Afventer personundersøgelse

I marts måned forsøgte anklagemyndigheden at få lavet en personundersøgelse af den 20-årige, som skulle beskrive hans personlige forhold.

En personundersøgelse bruges primært i sager, hvor der er udsigt til en betinget dom, hvor man ikke skal bag tremmer, herunder også samfundstjeneste. Men den unge mand nægtede to gange at deltage og dermed ville anklager Karina Schou have sagen afgjort uden en personundersøgelse.

Men det ønske afviste dommeren, som i stedet bad den unge mand om at tage tilbuddet om personundersøgelse alvorligt.

Sagen ventes afgjort 26. august.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...