64 millioner kroner i bonus til nordjyske Tryg-kunder

Den medlemsejede forsikringskoncern sender dele af overskuddet tilbage til medlemmerne

Trygfonden har fået over en halv milliard kroner til at dele ud til almennyttige formål. Men de individuelle kunder - ejerne - i Tryg får også del i overskuddet.

Trygfonden har fået over en halv milliard kroner til at dele ud til almennyttige formål. Men de individuelle kunder - ejerne - i Tryg får også del i overskuddet.

NORDJYLLAND:Onsdag 1. juni får 83.687 indbyggere eller virksomheder i Region Nordjylland, der er kunder i Tryg, udbetalt bonus fra TryghedsGruppen. I alt udbetales der 64 millioner kroner i regionen.

TryghedsGruppens repræsentantskab besluttede i marts, at en del af overskuddet fra TryghedsGruppen i 2015 skal tilfalde medlemmerne som bonus. Fra 1. juni skal pengene så være til stede på medlemmernes NemKonto. Medlemmerne er de danske kunder i Tryg.

En privat forsikringskunde, der betaler 5000 kroner årligt i præmie, vil få udbetalt 400 kroner i bonus. Der skal betales skat af beløbet.

- Vi er glade for at kunne udbetale en kontant bonus direkte til medlemmerne. Det er første gang, vi gør det. Og ikke nok med det. Vi har også i år øget de regionale donationer via TrygFonden, der skal styrke trygheden i vores nærområde, siger Jens Bigum, formand for TryghedsGruppens regionale råd i Region Nordjylland.

Udover at udbetale bonus står TryghedsGruppen nemlig også bag TrygFonden, der igen i år har fået en bevilling på 550 millioner kroner til det almennyttige arbejde med blandt andet udbredelse af hjertestartere, kystlivredning på de danske strande og mange regionale donationer.

- Vores resultater ser også lovende ud for 2016, hvor vi i første kvartal kom ud med et overskud på 544 millioner kroner. Vi vil sikre et stabilt, højt niveau for almennyttige uddelinger via TrygFonden, men vi forventer også at kunne udbetale medlemsbonus igen i 2017, siger administrerende direktør Søren Kristiansen, TryghedsGruppen, og tilføjer, at endelig beslutning herom først træffes af repræsentantskabet på basis af årsregnskabet 2016.

TryghedsGruppen fik et resultat på 1,9 milliarder kroner i 2015 og har siden 2010 forrentet formuen med 12 procent om året.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.