Hjørring

650 unge taler etik

De store spørgsmål er på dagsordenen på UCN

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Politiker og folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen (S) fortæller om velfærdssamfundets udfordringer og successer i en verden, hvor alting skal gå hurtigere og hurtigere. Foto: Bente Poder

HJØRRING:Der er fuldt hus ved etikkens dag på University College Nordjylland (UCN). 650 studerende er samlet for at høre om store emner som bæredygtighed, sundhed, og religion. Der diskuteres i workshops, som de studerende selv har meldt sig til. Og de unge, de er glade for arrangementet.

- Det er en rigtig god måde at få sat tanker igang og se nye vinkler på tingene, siger Ida Hovde, som er lærerstuderende.

På tværs af studier

Det er vigtigt for medarrangør og lektor ved UCN Jørgen Jørgensen, at de unge får skabt brobygning mellem uddannelserne.

- Det er en god måde for de unge at møde hinanden på og måske tage nye tanker med sig hjem, siger Jørgen Jørgensen.

Fagfolk skal høres

I en fyldt festsal har politiker Flemming Møller Mortensen workshop om velfærdssamfundet. Han er medlem af folketinget og sundhedsordfører for Socialdemokraterne, og fortæller, at hans mission er at genskabe tilliden mellem politikere og fagfolk.

- Det er vigtigt, at dem der arbejder i faget, er dem, der bliver hørt, og at systemet ikke tager over, slutter han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.