Nordjylland

657 nordjyder snuppet i kontrol

- Folk kører stadig for stærkt, konstaterer politikommissær

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:I forbindelse med Kristi himmelfartsdagene gennemførte politiet en landsdækkende indsats mod hastighedsoverskridelser i trafikken, og det fik mange bilister at mærke.

På landsplan blev hele 9668 bilister snuppet for hastighedsovertrædelser. Af dem blev de 8852 fotograferet af den automatiske trafikkontrol.

Ud af de mange, der blev taget for at køre for hurtigt, står 1409 af bilisterne i hele landet til klip i kørekortet, mens 211 begik hastighedsoverskridelser, som medfører betinget frakendelse af førerretten.

- Ud af de 9668 bilister blev 657 taget i Nordjylland. Ud af dem blev 609 taget i den automatiske trafikkontrol, fortæller politikommissær Claus Kjær-Pedersen, operativ leder ved færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi.

Hastighed er fortsat et problem

Vejdirektoratets opgørelser viser et fald i gennemsnitshastigheden på de danske veje de senere år, men de mange overtrædelser viser, at hastighed fortsat er et problem for trafiksikkerheden. Det mener rigspolitiet, og den operative leder i Nordjylland er helt enig.

- Resultatet af kontrollen viser igen, at nogle folk stadig ikke har lært at køre efter færdselsreglerne. Heller ikke selv om vi reklamerer for, at vi er meget til stede, og har mange ATK-biler på vejene. Folk kører stadig for stærkt, konstaterer Claus Kjær-Pedersen.

Det er fortsat for tidligt at udtale sig sikkert om det øgede antal ATK-bilers effekt på bilisternes gennemsnitshastighed, men indsatsen vil blive evalueret i løbet af i år. Herefter vil der kunne siges noget mere sikkert om effekten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.