Danmark

686 har søgt om asyl i Malmø siden søndag

De svenske myndigheder oplever en stigning i antallet af asylansøgninger i Sydsverige siden søndag.

Den svenske pendant til Udlændingestyrelsen, Migrationsverket, oplyser torsdag til Ekstra Bladet, at de svenske myndigheder i Malmø fra og med søndag har modtaget 686 asylansøgninger.

Malmø er det eneste sted i Sydsverige, hvor man kan søge asyl.

Ansøgningerne fordeler sig på 71 ansøgninger søndag, 177 mandag, 211 tirsdag og 227 ansøgninger onsdag.

Knap halvdelen af dem, der har søgt asyl i Sverige fra og med søndag, er syrere, viser tallene fra Migrationsverket.

Danmark har siden søndag modtaget 668 asylansøgninger ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Der er i den periode ankommet 3200 migranter og flygtninge til Danmark.

Af de 3200 personer har de personer, der ikke ønsker at søge asyl i Danmark, fået frit lejde til at rejse videre. De danske myndigheder har tænkt sig at registrere navn på de rejsende, men ikke andet såsom årsagen til at personerne befinder sig i EU.

De mange personer, der ikke har ønsket at søge asyl i Danmark, ønsker at rejse videre til Sverige og andre nordiske lande.

DSB har heller ikke tænkt sig at kræve billet hos de migranter og flygtninge, der er med toget på vej gennem Danmark til Sverige. Det fortæller underdirektør i DSB Annette Haugaard til Avisen.dk

- Det er en helt ekstraordinær situation, og vi har fået orienteringer om, at der kan være rigtig mange på vej mod København, og derfor har vi i den her særlige situation bedt personalet om at udvise konduite på de her strækninger til København, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.