69 huse rives ned og bliver erstattet af nye i Vejgaard

Projektet gennemføres med overvældende opbakning fra beboerne, selv om det selvfølgelig ikke kommer til at ske uden gener for dem.

Rækkehusene er i to plan og renoveres løbende hen over et års tid. Derefter kommer de til at se ud som på denne skitse fra Arkitektfirmaet Nord.

Rækkehusene er i to plan og renoveres løbende hen over et års tid. Derefter kommer de til at se ud som på denne skitse fra Arkitektfirmaet Nord.

Næste år kan Himmerland Boligforenings afdeling på området mellem Nørre Tranders Vej og Filstedvej i Vejgaard fejre 50 års jubilæum. Men den når det kun lige, inden et særdeles omfattende fornyelsesprojekt går i gang. Ifølge direktør Ole Nielsen fra boligforeningen blev boligerne opført i perioden 1960-62 på et areal, der tidligere havde huset en planteskole. - Afdelingen består af rækkehuse på Filstedvej og fritliggende huse på Liselund. Der blev bygget i alt 117 boliger, der meget hurtigt blev en af vores mest attraktive afdelinger. Det er den stadig, men vi må erkende, at et halvt århundrede ikke går sporløst hen over noget byggeri, siger Ole Nielsen. Derfor har boligforeningen besluttet at gennemføre en større ombygning både ude og inde af rækkeboligerne på Filstedvej, mens de 69 fritliggende huse på Liselund simpelthen rives ned, hvorefter der bliver opført nye huse på mellem 85 og 109 kvadratmeter. Projektet gennemføres med overvældende opbakning fra beboerne, selv om det selvfølgelig ikke kommer til at ske uden gener for dem: - Beboerne i de fritliggende huse genhuser vi i lejligheder i området i det trekvarte år, som byggeriet varer. De kommer tilbage til spritnye huse, og så er det ligesom lidt nemmere at holde besværet ud. - Derimod klares ombygningen af rækkeboligerne uden genhusning, da det selvfølgelig er en bekostelig affære. Ganske vist får vi tilskud fra Landsbyggefonden, men ellers er der jo kun beboerne til at betale, nævner Ole Nielsen. Han tilføjer, at husene på Liselund bliver opbygget med en midte bestående af ét stort sammenhængende rum med afskærmning til entré og køkken, mens skrå lofter og lyse overflader skal give større volumen og veloplyste opholdsrum. Liselund-husene placeres frit i terrænet med store private haver på to-tre sider, mens der etableres p-pladser langs adgangsvejen til boligerne. Det samlede projekt beløber sig til knap 175 millioner kroner. I første omgang, omkring 1. april, tager man fat på Liselund-husene, som i nyopført stand skal stå klar ved årsskiftet. Renoveringen af rækkeboligerne begynder til sommer og varer et års tid.