7.000 kroner for at have lidt travlt

Fartkontroller med fotovogne fra Nordjyllands Politi kaster 120 bøder til travle trafikanter af sig

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den røde Volkswagen Transporter holdt på landevejen lige udenfor Øster hurup. Her kørte bilisterne forholdsvis pænt. Foto: Jesper Thomasen

NORDJYLLAND:Omkring 900 biler stoppet og bøder til de 120 af dem.

Sådan kunne politiassistent Kim Haubro, Færdselspolitiet og ATK i Nordjylland, lørdag eftermiddag gøre høsten for to dages arbejde op.

- I dag har det ikke været slemt. Der er lige omkring 400 køretøjer, der har passeret kontrolstedet, og der er 20 der har kørt for stærkt, så det er ikke vildt i dag, fortæller Kim Haubro.

135 kilometer i timen

Den hurtigste kørte 94 kilometer i timen på strækningen lige før Øster Hurup, hvor der er skiltning med 70.

- I går var det værre. Da var jeg ude at måle på hovedvej 13, og på fire timer var der 100 bilister, der kørte for stærkt. Tallet lå på omkring 20 procent, der kørte for stærkt. Det er alarmerende mange. Og her kørte den hurtigste 135 kilometer i timen på et sted med 80 kilometers begrænsning, fortæller politiassistenten.

Og det bliver en dyr fornøjelse for den hurtige bilist.

- Ved eksemplet med bilisten, der kørte 135 km. i timen, får han en betinget frakendelse af kørekortet, og så skal han op til fornyet teori og køreprøve indenfor tre måneder, konstaterer Kim Haubro.

Høje hastigheder

Selve bøden bliver på 3.500 kroner. Dertil kommer udgift til kørelærer og udgifter til at komme op til teori og køreprøve i størrelsesorden 2.500 kroner plus diverse stempelafgifter.

- Det er mange penge for at have lidt travlt, konstaterer politiassistenten.

Han kunne konstatere, at ved fredagens kontrol lå mange med hastigheder på mellem 110 og 130 kilometer i timen på en strækning på hovedvej A13, hvor der er 80 kilometers hastighedsbegrænsning.

- Normalt ligger antallet af blitzede biler omkring 10 procent af de målte biler. Men det er meget forskelligt fra dag til dag, hvordan tallet ligger, siger Kim Haubro.

Sommerstrækninger

- Nu er der lukket op for målinger på det vi kalder sommerstrækninger. Det er typisk sommerhusområder, hvor man skilter den generelle hastighed lidt ned, og det er klart, at eem har vi lige lidt fokus på sommeren over, så vi er at finde der, men vi vil selvfølgelig også måle de andre steder, hvor vi normalt måler, understreger Kim Haubro, der oplyser, at ATK fortsætter kontrollerne hele sommeren.

- Der er jo også nye fotobiler på vej. Antallet i Nordjylland øges fra to til ni fotovogne, så bilisterne vil komme til at møde fotovognene oftere end tidligere, siger han.

Udvidelsen sker allerede fra sidst i august, hvor indsatsen fra ATKs side altså forstærkes yderligere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.