7. B. på Mellervangskolen sejrede i aviskonkurrence

Eleverne løb med hæder og ære for at have skabt en meget spændende netavis

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Medieredaktør Karen Keinicke fra Nordjyske Medier overrækker her diplomet til den 14-årige Yoonis Abdullahi, mens klassens dansklærer, Lone Maria Jensen, overværer begivenheden.

Eleverne i 7. B. på Mellervangskolen i Aalborg Øst har netop vundet den nordjyske udgave af den landsdækkende konkurrence i projekt "Avisen i undervisningen".

Årets tema var denne gang stjerner, og eleverne har selv været særdeles aktive medieaktører med fokus på alt, hvad der rører sig af positive ting i bydelen Aalborg Øst.

Og resultatet af en hel uges intensivt og opsøgende arbejde blev således en meget spændende og både se- og læseværdig netavis, der faldt i særdeles god jord hos dommerkomiteen.

Den glædelige nyhed om vinderprojektet blev overbragt til den samlede klasse af medieredaktør Karen Keinicke fra Nordjyske Medier, der helt uventet kom på besøg i klassen.

Karen Keinicke gav klassen et flot diplom som det synlige bevis på 1. pladsen, og desuden havde hun også en kagemand med til eleverne, som hurtigt fik ben at gå på.

Endvidere fik de også en kontant belønning på 2500 kroner til klassekassen.

7. B. har vundet konkurrencens yngste gruppe, og eleverne har i deres vinderprojekt "Stjerner i Øst" fokuseret på bl.a. mennesker i Aalborg Øst, der gør en positiv forskel i bydelen.

Eleverne har bl.a. interviewet beboere, politikere og politiet, og det hele er kanaliseret ud på en visuel flot webavis.

Der er således tale om en årlig aviskonkurrence med forskellige temaer, og den er arrangeret i et samarbejde mellem "Avisen i undervisningen", som er en del af brancheorganisationen Danske Medier, og Pædagogisk Læringscenterforening samt Dansklærerforeningen.

Klassen havde i forbindelse med medieprojektet udnævnt nogle chefredaktører, og én af dem, den 13-årige Rihab Amin, havde den opfattelse, at hele projektet havde været meget lærerigt.

Og samme opfattelse gav hendes med-chefredaktør, den ligeledes 13-årige Natasja Hoffmann, også udtryk for, og hun tilføjede, at hun havde haft en god oplevelse med journalistikken.

Lone Maria Jensen, der er dansklærer for 7. B., har været tovholder på medieprojektet, og hun mente, at eleverne havde fortjent at vinde den lokale konkurrence.

Det hører endvidere med til historien, at 7. B.’s netavis nu skal deltage i finalen i den landsdækkende konkurrence, hvor der dystes om en hovedpræmie på 25.000 kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.