72-årig fængslet for drab på bosted

En mandlig beboer på bostedet Ringbo er fængslet i fire uger for drab

Arkivfoto

Arkivfoto

GLOSTRUP:En 72-årig mand blev mandag i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have dræbt en 37-årig sosu-assistent på bostedet Ringbo i Bagsværd.

Den kvindelige ansatte blev mandag morgen klokken 08.08 overfaldet og stukket to gange med en kniv. Kort efter døde hun.

I retten oplyste den 72-åriges forsvarer, at manden erkender at have stukket kvinden med en kniv. Han har dog ikke taget stilling til sigtelsen for drab.

Manden lider af skizofreni og paranoide forestillinger, men i den senere tid har han nægtet at tage sin medicin, fortalte anklageren, Natalja Fryd Lindberg.

- Han er ikke kendt som udadreagerende eller som værende farlig, sagde hun med henvisning til oplysninger fra Ringbo.

Den 72-årige med det uglede grå hår sad pustende midt i retslokalet.

- Jeg blev totalt sindssyg det sidste år på Ringbo. Jeg føler, at personalet forfølger mig. Også beboerne er begyndt at gøre noget, lød det.

I grundlovsforhøret fandt dommeren, at der var særlig bestyrket mistanke om, at den 72-årige er skyldig i drab. Han skal dog ikke indsættes i et arresthus, men frihedsberøves på en psykiatrisk afdeling.

Center Ringbo er et socialpsykiatrisk center, der hører under Københavns Kommune og har plads til 135 beboere.

Ifølge kommunen er der ikke noget, der tyder på, at der er begået sikkerhedsmæssige eller arbejdsmæssige fejl i forbindelse med drabet.

I Socialpædagogernes Landsforbund siger formand Benny Andersen, at drabet ikke er enestående. Sidste år blev en kvindelig pædagog på bostedet Blåkjærgård nær Viborg knivdræbt af en mandlig beboer.

Forklaringen kan være, at beboerne på bostederne i dag er mere syge, end de var tidligere. Flere har en dobbelt diagnose, hvor de både har en psykisk lidelse og et misbrug af stoffer eller medicin.

- Derfor er det vigtigt, at der foreligger en risikovurdering af hver enkelt beboer. Desværre ved vi, at det ikke altid er tilfældet, siger Benny Andersen, som ikke kender til forholdene på Ringbo, men udtaler sig generelt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.