Aalborg

75-årig drages af legebarnet i sig

Jørn Agerhus fra Aalborg har selv bygget denne drage, og det var kun en af hans mange medbragte drager, som prydede himlen på en regnvejrsfuld dag.

Jørn Agerhus fra Aalborg har selv bygget denne drage, og det var kun en af hans mange medbragte drager, som prydede himlen på en regnvejrsfuld dag.

AALBORG:75-årige Jørn Agerhus går gennem den våde græs i retning mod en af de drager, der ligger på jorden. - Nej, den her vil jeg ikke vise frem. Det er en købedrage. Man skal jo selv bygge dem, siger han med et forlegent grin. Han er medlem af Sct. Georgs Gilderne i Aalborg, som står bag dagens arrangement, og det er en af grundene til, at han er kommet i dag. Men bestemt ikke den eneste. Igennem et helt liv har han været fascineret af at flyve med drager. - Det ligger helt tilbage til min drengetid, da vi brugte karduspapir til at lave drager med, og så lavede vi en papirssløjfe i enden, forklarer han. Klub for drageelskere I dag laver han dem langt mere avancerede, og han gætter på, at han selv har bygget omkring 50 drager. Det er en væsentlig del af fornøjelsen. - Det man har stået og lavet ved køkkenbordet, det virker også når man kommer ud. Man får det op at flyve. Ja, så bliver man bidt af det, smiler Jørn Agerhus. Han har læst en del bøger om drager, og faktisk var han også med til at stifte en lille klub for drageelskere i Sct. Georgs Gilderne. Efterhånden som årene er gået er medlemmerne dog gået bort, så nu er de kun to tilbage. Jørn Agerhus bruger da heller ikke mere så meget tid på dragerne, men alligevel elsker han engang imellem af stille sig ud på en mark og følge sin drage svæve i luften. Årsagen, mener han, er simpel. - Der er jo lidt legebarn i os alle sammen.