75 migranter er omkommet i forlis i havet ud for Libyen

Ny tragedie udspillede sig tidligere denne uge i Middelhavet, hvor 75 migranter druknede, da båd forliste.

70 migranter, som var stævnet ud fra en kyst i Nordafrika, blev lørdag reddet på havet af den italienske kystvagt og bragt i sikkerhed på øen Lampedusa. (arkivfoto).

70 migranter, som var stævnet ud fra en kyst i Nordafrika, blev lørdag reddet på havet af den italienske kystvagt og bragt i sikkerhed på øen Lampedusa. (arkivfoto).

ROM:75 migranter druknede tidligere denne uge på havet ud for Libyen, da de forsøgte at nå frem til Italien i en båd.

Det oplyser FN's Internationale Organisation for Migration (IOM) ifølge nyhedsbureauet TT sent lørdag aften.

15 personer i den forliste båd blev reddet i land af fiskere. Oplysningen om de 75 druknede personer kom frem lørdag på baggrund af informationer fra de overlevende.

Lørdag blev 420 migranter reddet op fra havet af Italiens kystvagt og bragt i sikkerhed i Italien. Migranterne befandt sig i to overfyldte både, som kom i problemer på grund af dårligt vejr, oplyser den italienske kystvagt.

Et fartøj fra kystvagten samlede 70 migranter og sejlede dem til øen Lampedusa, der ligger øst for Sicilien.

Et andet fartøj var lørdag eftermiddag på vej mod havnen i Porto Empedocle med 350 migranter om bord. De var blevet samlet op tidligere lørdag fra en synkende fiskebåd, der befandt sig 115 kilometer fra Sicilien.

Fire fragtskibe i området bidrog i redningsindsatsen ved at blokere for noget af vinden mod fiskebåden, så migranterne kunne bringes i sikkerhed på kystvagtens fartøj.

Over 40 af migranterne er mindreårige, oplyser kystvagten.

Hvert år tager titusinder af mennesker den farlige tur over Middelhavet i håb om at få asyl i Europa. De fleste sejler fra Libyens nordkyst med kurs mod Italien - ofte i synkefærdige både.

I september oplyste IOM ifølge nyhedsbureauet AFP, at mindst 1369 mennesker hidtil i år var omkommet på denne rute.

Italien er en hovedindgang for migranter og flygtninge, der typisk begiver sig ud på den ofte farefulde færd over Middelhavet fra kysterne i de nordafrikanske lande Libyen og Tunesien.

Siden 2015 er over en halv million migranter kommet med både til Italien, har IOM tidligere oplyst.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.