Udland

77 døde under oversvømmelser i Beijing

Skybrudskatastrofe i Beijing har ført til udbredt kritik af myndighederne.

77 døde under oversvømmelser i Beijing

Antallet af omkomne ved de værste skybrud i Beijing i over 60 år er steget til mindst 77, skriver nyhedsbureauet Xinhua.

Tidligere har myndighederne oplyst, at 37 var omkommet, og mange indbyggere i den kinesiske hovedstad har udtrykt tvivl om, hvorvidt de officielle tal er pålidelige.

Uvejret lørdag siges at være et af de værste i storbyen siden 1951. Skybruddet fik floder til at gå over deres bredder, og store dele af vejnettet blev oversvømmet. Et stort antal biler blev efterladt af deres ejere.

I det værst ramte område, Fangshan, der ligger i bjergene i byens sydvestlige yderområder, siger lokale indbyggere, at mange personer stadig savnes, og at mange biler er blevet skyllet væk.

Et stort antal bilister har siddet fanget i deres køretøjer, fordi vandet har gjort dem ude af stand til at åbne døre og vinduer.

Myndighederne og redningstjenesterne er blevet stærkt kritiseret for at have reageret for langsomt. På de kinesiske weibos - twitteragtige mikroblogs - har mange skrevet fordømmelser af myndighedernes forsinkede reaktioner.

Nogle mener, at mange dødsfald og materielle skader kunne have været undgået, hvis der havde været et bedre kloaksystem, bedre beredskab og bedre varslinger.

Tirsdag skrev avisen Beijing Times imidlertid, at Beijings myndigheder har bedt medier om at holde sig til positive vinkler på katastrofen.

Mange statslige medier fokuserer derfor ikke på kritik, men snarere på, at indbyggerne hjælper hinanden.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.