78 tiltalt i stor hashsag fra Christiania

Mens 78 er blevet tiltalt i stor hashsag, så er to HA-rockere blevet løsladt. De er dog stadig sigtet i sagen.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi rejser tiltale mod 78 personer i en sag om omfattende hashhandel på Christiania. Det oplyser chefanklager ved Københavns Politi Karin Thostrup.

De 78 har siddet varetægtsfængslet i sagen siden midten af marts, hvor de blev anholdt i forbindelse med en større politiaktion.

- De tiltaltes rolle i sagen varierer. Nogle har ifølge vores materiale solgt 40 kilo hash, andre har i hvert fald solgt 500 kilo hash i løbet af den periode, efterforskningen vedrører, siger Karin Thostrup.

I sagen har politiet valgt at løslade to personer, men sigtelserne mod dem opretholdes.

Forsvarsadvokat Anders Schønnemann Olesen oplyser, at de løsladte er fuldgyldige medlemmer af rockergruppen Hells Angels. Ifølge advokaten er løsladelsen et udtryk for, at politiets beviser mod de to ikke holder vand.

Karin Thostrup vil over for Ritzau hverken be- eller afkræfte, at de løsladte skulle være rockere.

I forbindelse med sagen er også en politimand, der har gjort tjeneste ved Københavns Politi, sigtet. Den sag behandles af habilitetsgrunde hos Københavns Vestegns Politi.

Her oplyser advokaturchef Jens Rasmussen til Ritzau, at man endnu ikke har taget stilling til, om der skal rejses tiltale mod politimanden, der er sigtet for over en femårig periode at have modtaget større kontantbeløb, som stammer fra hashhandel.

I en anden sag fra København har politiet rejst tiltale mod 24 personer, som angiveligt har været indblandet i organiseret salg af hash i Jægersborggade på Nørrebro i København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.