79 børn reddet fra prostitution

104 rufferimistænkte er anholdt i USA

Amerikansk politi har reddet 79 børn fra prostitution og arresteret 104 rufferimistænkte. Arkivfoto

Amerikansk politi har reddet 79 børn fra prostitution og arresteret 104 rufferimistænkte. Arkivfoto

WASHINGTON:Amerikansk politi har reddet 79 børn fra prostitution og arresteret 104 rufferimistænkte, fortæller FBI ifølge CNN.

Operation Cross Country 6 foregik fra fredag til søndag med deltagelse af mere end 2500 politifolk på lokalt, delstatsligt og nationalt niveau i mere end 57 byer.

Vicedirektør i FBI, Kevin Perkins, siger, at børnene, som blev reddet, var mellem 13 og 17 år. En af pigerne har fortalt, at hun blev involveret i prostitution i en alder af 11 år.

Brug for hjælp

- Det handler i mange tilfælde om børn, der søger et måltid mad, et tilflugtssted eller nogen, der vil tage sig af dem, siger Perkins.

- Når så barnet er fjernet fra gaden, begynder det virkelige arbejde med hvert enkelt barn for at se hvilke behov, det har. Det er svært. Der er gjort stor skade på dem, og de har brug for meget hjælp, tilføjer han.

Selv om de 79 børn i første omgang er reddet fra prostitution, siger myndighederne, at der ikke er nogen garanti for, at de ikke bliver lokket tilbage.

Finder børn på nettet

- Mange af børnene føler, at de får kærlighed, og derfor vil mange af dem tilbage, så det er vigtigt, at de får den rigtige hjælp, siger Ernie Allen, der er leder af et center for forsvundne og misbrugte børn.

Ifølge Perkins er de folk, der udnytter børnene involveret i organiseret kriminalitet. Han fortæller, at de kender deres marked og flytter børnene rundt mellem forskellige delstater for at servicere kunder.

Bagmændene bruger blandt andet internettet til at finde sårbare børn. De møder dem for eksempel også ved busstoppesteder, hvor de tilbyder dem hjælp og dermed tager det første skridt for at vinde deres tillid.

Kæmpeproblem

Operation Cross Country er del af FBI's nationale initiativ med navnet "Den Tabte Uskyld", der begyndte i 2003. Mere end 2200 børn er blevet fjernet fra gaden, og over 1000 er blevet dømt for udnyttelse af børnene.

Ifølge FBI har mange af dommene resulteret i lange fængselsstraffe herunder otte livstidsdomme.

Det anslås, at mindst 100.000 amerikanske børn bliver lokket til prostitution hvert år.


/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.