Motionsidræt

80 år - og stadig aktiv

Det er første gang efter ferien. Så vi tager den lidt med ro. Ud på gulvet i en stor rundkreds. Først strækker vi os - til begge sider.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er med smil på læberne, når Anni Madsen på sin egen blide facon styrer opvarmningen, når medlemmer af Tirsdagsklubben mødes til motion. Foto: Michael Koch

Ordene kommer i en lind strøm fra Anni Madsen. Hun har igen i år påtaget sig opgaven at varme de omkring 30 seniorer op, når Tirsdagsklubben er samlet på gulvet i Thorup-Klim Hallen. Hurtigt sætter hun musikken til. Sagte sprøde pianotoner strømmer ud af højttalerne, og så tager hun igen fat: Stræk armene over hovedet. Helt op. Sænk så hænderne langsomt mod gulvet. Få kroppen med, så det bliver en rullende bevægelse. I løbet af 15 minutter kommer hun hele kroppen igennem til skiftende musik. Hun står selv midt i kredsen, hvor hun viser og forklarer øvelserne samtidig med, at hun holder øje med, at hendes instrukser høres, opfattes og efterkommes. Opvarmningen slutter af med lidt seniordans. Så er pulsen kommet i vejret, og det er tid for et krus vand, inden Niels Ellegaard Andersen tager over. Han afløser for tiden Leo Pedersen, der har fået skiftet højre hofte og venter på operation af den venstre senere i september. Anni Madsen, der fylder 80 år søndag 13. september, har dyrket gymnastik, siden hun var fem år. Dengang var det i daværende Klim Sdr. Forsamlingshus på Oddevej. I 1949 var hun på sommerkursus på Snoghøj Gymnastikhøjskole, og siden har hun været instruktør for mange lokale gymnastikhold. - Det sidste var et "Op i årene-hold" for damer over 60 år. Jeg har altid holdt af at bevæge mig. Jeg er mere til holdgymnastik med det sociale samvær end til en alenetime i et fitnesscenter, afslører Anni Madsen. - Ældre skal sørge for at holde sig i gang. Det giver en bedre livskvalitet, når man jævnligt motionerer. Tirsdagsklubben mødes en gang om ugen frem til midt i marts. Sammen med de lokale dagplejere i Klim og Thorup holdes midt i juni afslutningsfest på skovlegepladsen ved Thorupstrand, hvor Tirsdagsklubben er vært. Til gengæld inviterer dagplejerne og deres mange børn hvert år klubben til julehygge med gudstjeneste og senere risengrød i Klim Forsamlingshus. Normalt følges Anni Madsen til Tirsdagsklubben med ægtefællen Leif. Men denne gang var der gået kuk i kalenderen, og han havde bestilt tid til syn af familiens bil.