København

80-årig dræbte konen med en håndvægt

Gammel mand arver efter sin kone, selv om han slog hende ihjel

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:En 80-årig mand, der er dømt for at slå sin hustru ihjel, er blevet idømt en behandlingsdom i Retten i Lyngby, skriver Ekstra Bladet.

Dommen betyder, at manden, som er blevet erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket, skal i behandling på en psykiatrisk afdeling.

Af anklageskriftet fremgår det, at manden tilbage i januar på parrets bopæl i Farum først slog sin kone flere gange i hovedet med en håndvægt på et kilo, inden han kvalte hende ved at gribe hende om halsen og holde en pude for hendes ansigt.

Manden tilstod i timerne efter drabet at have taget livet af sin kone. Erkendelsen faldt i første omgang på Hillerød Hospital, hvor manden var blevet indlagt.

Indlæggelsen skyldtes, at den 80-årige efter drabet kørte fra bopælen i sin bil, og på en parkeringsplads i Allerød kørte han ind i en lastbil.

Sygeplejersken, som lagde øre til mandens tilståelse, slog alarm, og på mandens bopæl fandt politiet hustruen død.

Led af depression

Under grundlovsforhøret ved Retten i Lyngby kom det frem, at den ældre mand led af svær depression. Flere gange har han været indlagt, og han har også modtaget elektrochokbehandling.

Hvorfor mandens hustru skulle dø, forbliver et mysterium. Den 80-årige mand husker nemlig ikke, hvad der fik ham til at gå amok i parrets hjem, skriver Ekstra Bladet.

Dommen betyder ifølge Ekstra Bladet, at en læge i samarbejde med Kriminalforsorgen kan udskrive manden. I praksis betyder det, at han kan blive en fri mand meget snart.

Anklagemyndigheden havde bedt om, at den dømte blev anbragt på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Får arv efter konen

Ud over behandlingsdommen fastslog retten, at den dømte ikke gøres arveløs, som anklageren ellers havde bedt om.

I sin afgørelse lagde dommerne vægt på, at han var sindssyg i gerningsøjeblikket, samt at hans to børn, som ellers ville arve efter deres dræbte stedmor, begge helst ser arven ende hos deres far, skriver Ekstra Bladet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst