80 julestande på Voergaard

Nordjyllands største julemarked er på Voergaard Slot

Stig Lauritsen og Greg Kobett vil igen i år pynte op på Voergaard Slot. Arkivfoto: Henrik Louis

Stig Lauritsen og Greg Kobett vil igen i år pynte op på Voergaard Slot. Arkivfoto: Henrik Louis

VOER:Voergaard Slot er igen klar til det årlige store julemarked fra fredag 4. til søndag 6. december.

- Jul på Voergaard Slot er blevet en af Nordjyllands største juletraditioner, et samlingssted hvor venner og familie mødes for at komme i julestemning i slottets historiske rammer - at opleve jul på Voergaard Slot er at opleve en af julens helt store traditioner, siger godsforvalter, advokat H. J. Kaptain.

Igen i år er det arkitekterne Stig Lauritsen og Greg Kobett fra Paradehuset - Orangeriet på Gisselfeld, der pynter op til julefest.

Stig Lauritsen og Greg Kobett siger:

- Årets julestemninger kommer direkte fra naturens overflødighedshorn af kostbarheder, hvor de vidunderlige fund vises frem i Voergaards overdådige sale. Fra de fjerne egne af verden vil farverige orkideer og duftende roser blande sig med fyr og gran. Det hele krydres med prægtigt pynt og bemærkelsesværdige dekorationer.

- Træerne hentes hjem fra de store skove og på forunderlig vis bringes de til live i de fortryllende omgivelser i og omkring Voergaard Slot.

Voergaard Slots bestyrelsesformand glæder sig over, at Stig Lauritsen og Greg Kobett igen i år tager sig tid til at pynte Voergaard Slot. Hvert eneste år har pyntningen været forskellig og altid har den være beundret af nordjyderne. Sidste år var der over 5.000 besøgende, og håbet er naturligvis, at det gentager sig.

H.J. Kaptain fortæller, at julearrangementet gennemføres i samarbejde med Claus Petersen, CHPevent, Aabenraa. CHPevent arrangerer også juleudstillinger på Gavnø Slot, Rosenholm Slot, Valdemar Slot og Gottorp Slot.

- CHPevent har således stor erfaring i sådanne arrangementer, og det er med til at øge aktiviteten.

Arrangementet udvides i år til ikke kun at omfatte selve slottet og gårdspladsen, men også til at omfatte slottets store ladebygning og indkørslen til slottet.

80 spændende boder har meldt sig. 36 af boderne placeres i ladebygningen, mens de resterende boder placeres i indkørslen, på gårdspladsen, i slottet kælder og i slottet riddersal.

Det er 11. gang, Stig Lauritsen og Greg Kobett bistår med at skabe julestemning på Voergaard Slot.

Advokat H.J. Kaptain fortæller, at slottets lade med støtte af Realdania for tiden er under renovering. Inden julearrangementet vil der være støbt nye gulve, og der vil være etableret gulvvarme og nyt halmfyr. Der bliver derfor også lejlighed til at se den påbegyndte renovering, der forventes afsluttet sidst på foråret 2016.

- Det hele forvandles til et juleeventyr med julemandens værksted og mange udstillere, med alt hvad et julehjerte kan begære.

Julemarkedet er for hele familien, og børnene kan glæde sig til en helt særlig juleskattejagt og besøg i julemandens værksted i den gamle lade, hvor man kan dele gaveønsker og lave sit eget julepynt. Man kan også få taget et juleportræt.

Uden for laden er der rig mulighed for at købe julestjerner og pyntegrønt samt juletræer og en masse lækkerier til en kold dag og den søde tand.

Vi ønsker at give hele familien en særlig oplevelse. En dag hvor man i ro og mag kan gå fra bod til bod og hygge sig i smukke omgivelser og måske oven i købet få handlet de første adventsgaver, kranse og julegaver til venner, familie og kolleger.

Der vil også være rig mulighed for at fylde ørerne med sød musik, når forskellige kor gæster jule-markedet om lørdagen”.

- Julemagien slippes igen løs i Voergaards vidunderlige sale. Årets prægtige træer hentes hjem fra de store skove og på forunderlig vis bringes de til live i de fortryllende omgivelser i og omkring Voergaard Slot.

Julestemningen i stuer og sale opstår i år gennem flere af vores gamle, klassiske eventyr. Arkitekterne bag udstillingen har ladet sig inspirere af H.C. Andersen, der havde sin gang på flere af landets godser og herregårde, herunder Gisselfeld, hvor flere af hans eventyr menes at være frembragt. Oplev hvordan fortællinger som Den Grimme Ælling, Fyrtøjet, Den Lille Pige med Svovlstik-kerne og Gartneren og Herskabet væves ind i Voergaards juleudstilling.

Slottets kældre bliver hyggeligt indrettet, og der vil være mulighed for at købe gløgg og æbleskiver.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.