80 procent af de rejsende er forsvundet i Københavns Lufthavn

Antallet af rejsende faldt 81,8 procent i Københavns Lufthavn i juli. Det ses også i Billund og Aalborg.

I juli, der normalt er højsæson, fløj 565.910 passagerer via Københavns Lufthavn. Sammenlignet med sidste år svarer det til, at fire ud af fem passagerer er forsvundet. (Arkivfoto)

I juli, der normalt er højsæson, fløj 565.910 passagerer via Københavns Lufthavn. Sammenlignet med sidste år svarer det til, at fire ud af fem passagerer er forsvundet. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Selv om der er åbnet for rejser til en stribe lande i Europa, og en række flyselskaber har genåbnet flyruter, er der stadig langt tilbage til normalen for Københavns Lufthavn.

I juli, der normalt er højsæson, fløj 565.910 passagerer via lufthavnen. Det er et fald på 81,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Det viser lufthavnens egne trafiktal, der er offentliggjort onsdag.

- Den gode nyhed er, at antallet af rejsende vokser. Den dårlige nyhed er, at genstarten går meget langsomt, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

- I den normalt travle juli har vi år haft 18.000 passagerer igennem terminalerne hver dag. Sidste år var det 100.000 dagligt, siger han i en skriftlig kommentar.

Lufthavnen besluttede i sidste uge at iværksætte en større sparerunde. Det skyldes, at der er lange udsigter til, at antallet af passagerer kommer op på niveauet før corona.

650 ud af 2600 fuldtidsstillinger står til at blive nedlagt. Det rammer især ansatte i lufthavnens security-afdeling.

Set over hele 2020 er antallet af passagerer i Københavns Lufthavn faldet med 68,2 procent til 5,6 millioner.

Og det er også i det leje, som lufthavnen forventer, at facit for året bliver. Her ventes en trafik på 30-35 procent af trafikken sidste år.

Det er mindre, end hvad flyselskaberne forventer. De regner med, at syv eller otte ud af ti fly er tilbage i luften i fjerde kvartal, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

- Der er meget, der tyder på, at hvis det her er billedet, så kommer flyselskaberne til at flyve med halvtomme fly de næste måneder, siger han.

Billedet med langt færre passagerer i sommerferien har også gjort sig gældende i de øvrige danske lufthavne.

I Billund Lufthavn og Aarhus Lufthavn er antallet af passagerer faldet henholdsvis 83 og 84 procent i juli i forhold til året før. Tilbagegangen i Aalborg Lufthavn har været på 63 procent.

Flere af de store aktører i luftfartsbranchen - blandt andet The International Air Transport Association (Iata) - forventer, at flyvningerne er tilbage til niveauet før coronakrisen i 2024.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.