EMNER

80 procent er mønsterbrydere på AAU

Aalborg Universitet har succes med at tiltrække studerende fra ikke-boglige hjem

Arkivfoto: Lars Pauli

Arkivfoto: Lars Pauli

AALBORG:På Aalborg Universitet gør de allerede det, som uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (RV) nu vil forpligte landets uddannelsesinstitutioner til.

Nemlig at gøre en ekstra indsats for at bryde den sociale arv, så unge med en knap så boglig baggrund i langt højere grad får muligheden for at tage en uddannelse. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Det er især Aalborg Universitets praktiske orientering og fokus på gruppearbejde, der tiltrækker de studerende, som ikke kommer fra højtuddannede hjem, siger studiechef Preben Sørensen: Og her bliver det svært at gøre mere på området, mener han:

- Vi kan dårligt optage flere mønsterbrydere, end vi allerede gør, nemlig 80 %, fortæller han. Fire ud af fem studerende på Aalborg Universitet (AAU) kommer altså alllerede fra hjem, hvor ingen har gået på universitetet før, siger han til DR P4 Nordjylland.

- Men måske kan vi være model for nogle af de andre universiteter, tilføjer han.

- Det er første gang nogensinde, at en uddannelsesminister tager et socialt ansvar og et ansvar for talent fra alle egne, siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen.

Universiteterne skal underskrive udviklingskontrakter på områder for første gang næste år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden