Kriminalitet

800 flygtninge og migranter kommer til Danmark hver dag

Hundredvis af flygtninge og migranter er hver dag gennem de seneste uger rejst ind i Danmark.

Rigspolitiet skønner, at mindst 15.300 flygtninge og migranter er rejst ind i Danmark siden søndag 6. september. Dermed har i gennemsnit godt 800 hver dag krydset landets grænser.

Rigspolitiet opgør hver dag på ordre fra justitsministeren antallet af indrejste, og fredagens tal viser, at et antal flygtninge og migranter, som ligger lidt over gennemsnittet, i løbet af det seneste døgn har krydset grænsen, nemlig 900.

Hos Rigspolitiet oplyser kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen, at det fortsat primært er grænserne ved Padborg og Rødbyhavn, som er de store indrejsepunkter.

Politiet opgør antallet af indrejste fra søndag 6. september, hvor et stort antal flygtninge og migranter for rullende kameraer stak af fra de danske myndigheder af frygt for, at de ville blive tvunget til at søge asyl her i landet.

En stor del af de tilrejsende flygtninge og migranter er rejst videre til andre lande, mens en mindre del har søgt asyl i Danmark

Selv om en stor del af de indrejsende har held til at komme ind over grænsen, så lykkes det ikke for alle.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som varetager kontrollen i Rødbyhavn, oplyser fredag, at man siden 6. september har sendt 47 personer tilbage til Tyskland.

Derudover har politiet sigtet 26 personer for at have bistået de indrejsende med at komme ind i Danmark eller gennem landet.

- Vi har blandt disse menneskesmuglersager set både velorganiserede tilfælde, hvor der efter vores opfattelse har været foretaget flere indsmuglinger, men der har også været sager, hvor det ser ud til kun at være enkeltstående tilfælde, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst