Nørresundby

800 indbyggere i containerby

Nordjysk firma har bygget en hel by på kajen til de 800 mand, der arbejder i døgndrift på boreriggen Maersk Guardian i Hirtshals.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I køkkencontianeren er køkkenchef Mogens Nielsen ved at forberede frokosten. Køkkenet er også i gang 24 timer i døgnet. Foto Bente Poder

DC-Supply er et af de nordjyske firmaer, der nyder godt af den kæmpeopgave, som i øjeblikket er i gang på havnen i Hirtshals. Boreriggen Maersk Guardian renoveres i døgndrift af henved 800 mand, og det kræver mere end et par skurvogne hist og pist. - Det er faktisk en hel by vi har bygget af containere, konstaterer salgschef i DC-supply, Jan Bager, mens han viser rundt blandt de 70 containere, der er sat sammen på kryds og tværs, så de opfylder behovet for at servicere ca. 200 mand af gangen. Der er kantine til 150 mand med tilhørende køkken. Der er omklædning og bad i flere etager, og kontorer med tilhørende tagterrasse. - Det er vigtigt at bruge containere, som kan stables kompakt på et lille område, fortæller Jan Bager. Køkkenet er åben i 100 dage I køkkenet er køkkenchef Mogens Nielsen ved at forberede frokost til 100 mand. - Der er ikke så meget plads, men det går. Der skal laves serveringer hver fjerde time døgnet rundt i 100 dage, så det er en lidt utaditionel opgave, siger Mogens Nielsen. DC-Supply hører hjemme i Nørresundby, hvor 50 ansatte laver mobile containerløsninger til alverdens opgaver - lige fra klasseværelser til Back Stage containere til Det Kongelig Teater i Dyrehaven og Hurlumhejhus i Fårup Sommerland. Og selvfølgelig også almindelige skurvogne til byggepladser. - Det betyder rigtig meget at få denne opgave i en tid, hvor vi også har været ramt af stilstand i byggeriet, siger Jan Bager. Firmaet har da også taget ekstra folk ind for at kunne løse opgaven til tiden. I en kontorcontainer møder vi en af Maersk Drillings erfarne folk, og han er godt tilfreds med forholdene. - Normalt er vi jo sammen på meget mindre plads på boreriggen, så det her er ren luksus, siger Hans Tryk Espensen, Aalborg, der er ansvarlig for arbejdstilladelser på den store byggeplads. De mange ansatte sover ikke i containerbyen. Dem, der har behov for overnatning, er indlogeret på hoteller og overnatningssteder i området.