884.000 amerikanere melder sig arbejdsløse på en uge

Det er foruroligende ledighedstal, der kommer fra USA, konstaterer Dansk Industri.

WASHINGTON:884.000 søgte i sidste uge om arbejdsløshedsunderstøttelse i USA, hvilket tyder på, at genopretningen oven på coronakrisen mister fart.

Det skriver Wall Street Journal.

Det er det samme antal, som ugen forinden søgte om understøttelse. Enten fordi folk er fyret eller sendt på tvungen orlov.

- Det er foruroligende ledighedstal fra USA. Antallet er nyledige er så højt, at den samlede ledighed ikke falder, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI), i en kommentar.

Den amerikanske arbejdsløshed i august lå på 8,4 procent. Det er et markant fald i forhold til de 14,7 procent, som niveauet lå på i april.

Det er dog stadig langt over niveauet før epidemien, hvor arbejdsløsheden var nede på 3,5 procent.

De seneste måneders positive udvikling i arbejdsløsheden ser dog med torsdagens ledighedstal ud til at være stagneret.

- Der er lige så mange, der stiller sig op i ledighedskøen, som der er amerikanere, der forlader den og vender tilbage i beskæftigelse, siger Allan Sørensen.

Torsdagens ledighedstal ligger også et godt stykke over analytikernes vurdering.

De havde estimeret, at omkring 846.000 havde meldt sig ledige i den forgangne uge.

Også i Dansk Erhverv giver de amerikanske ledighedstal dybe panderynker.

- Her seks måneder efter at viruskrisen ramte amerikansk økonomi, er der fortsat utrolig mange amerikanere, der er på arbejdsløshedsunderstøttelse.

- Det tyder på, at genopretningen af amerikansk økonomi går i et lavt gear, siger seniorøkonom Kristian Skriver i en kommentar.

Både i Dansk Industri og Dansk Erhverv holder man nøje øje med udviklingen i USA, da det er et af Danmarks vigtigste eksportmarkeder.

- Det er derfor bekymrende for dansk erhvervsliv, at vi ser genopretningen af amerikansk økonomi går i et så lavt gear. Det var bestemt ikke den form for genopretning, vi havde håbet på, siger Kristian Skriver.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.