90 årig i fuld vigør

Dagmar Jørgensen lader sig ikke friste af en rollator

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jerslev: Dagmar Jørgensen er et levende eksempel på, at et aktivt idrætsliv holder kroppen og sindet i god form.

- Jeg er rask og rørig som 90 årig, og det er dejligt, kommer det rapt fra damen, der blev født to år før Charles Lindbergh fløj alene over Atlanten i 1927.

Dagmar fyldte 90 år den 4. februar og fejrede sin fødselsdag om lørdagen.

- Det gik rigtig godt på restaurant Hedelund. Vi var 35 i form af familie, venner og veninder fra byen. Om mandagen til gymnastik kom Jerslev-Sterup Idrætsforening med kagemand, flag, sang og sager. Det var en rigtig dejlig dag. Det tager lang tid at fejre sådan en fødselsdag, siger Dagmar Jørgensen.

Først som 60 årig begyndte hun at dyrke gymnastik i Jerslev-Sterup Idrætsforening. Før hun begyndte at dyrke gymnastik, var hun også aktiv.

- Da min mand levede, der cyklede vi meget. For et par år siden udskiftede jeg cyklen med en rollator. Den har jeg givet væk for ikke at falde for fristelsen, griner Dagmar Jørgensen.

Vennerne hun er omgivet af, sætter hun meget stor pris på. Med en særlig varme stemmen siger hun:

- Jeg får ingen hjælp fra det offentlige, fordi jeg beder ikke om det. Jeg kan godt klare det selv og med venners hjælp. Mine venner er så hjælpsomme, det må du endelig pointere.

Hjælpsomme Jerslev

Dagmar Jørgensen er lykkelig for at bo i Jerslev.

- Jeg synes, at Jerslev er en god by at bo i. Det betyder meget at kunne gå ned på gaden og spørge en om hjælp. Hjælpsomheden er jeg virkelig glad for, når jeg ikke ser og hører så godt. Jeg befinder mig godt her. Det er helt sikkert, siger Dagmar Jørgensen.

Aktiv uge

Hver mandag hygger hun sig med gymnastik med tyve friske damer på holdet Ellen & Karens Piger.

- Ellen Christiansen og Karen Nørgaard er meget omsorgsfulde. Det skal de have ros for, siger Dagmar Jørgensen.

På tirsdage er hun en aktiv kortspiller i pensionistforeningen. Onsdagene nyder hun med Krudtuglerne, godt 50 aktive pensionister, der dyrker gymnastik, og når der er underholdning på plejehjemmet i Jerslev, så smutter hun derind.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.