92'er-helt: Kun danskere tror på mirakel

Selv om Flemming Povlsens tro på dansk EM-avancement fra gruppen er lille, roser han det danske landshold.

92'er-helt: Kun danskere tror på mirakel

I 1992 var Flemming Povlsen på testkamp-rundrejse med Dortmund, da han fik besked på, at han skulle til EM i Sverige.

- Min første tanke var, at vi ville tabe alle kampene, siger Flemming Povlsen til det tyske nyhedsbureau dpa.

Povlsen ser tilbage på miraklet og frem mod EM-slutrunden i år, hvor han erkender, at man skal være både optimist og dansker for at tro på dansk avancement fra gruppen med Portugal, Holland og Tyskland.

- Du skal være dansker for at tro på, at vi går videre fra den pulje. Min hjerne fortæller mig, det er umuligt, men mit hjerte siger, "husk tilbage til for 20 år siden", siger Flemming Povlsen.

EM-triumfen dengang blev som bekendt skabt med en flok ferieramte spillere, der blev hentet til slutrunden som reserver og endte som mestre. Rejsen mod den historiske triumf gik over både en burgerbar og en tur på minigolfbanen.

- Vi spillede spil sammen, festede og morede os. Sådan en succeshistorie sker kun en gang i dit liv, siger Flemming Povlsen.

Han vil dog ikke gå så langt som til at kalde Danmark chanceløse i den EM-gruppe, der lørdag åbnes med Danmarks kamp mod Holland.

- Danskerne er altid gode, når de er oppe mod meget bedre hold. De udmærker sig altid mod de store mandskaber, siger Flemming Povlsen.

Danmark og Holland mødes lørdag klokken 18.00.

/ritzau/