EMNER

92-guldvinderne bedømmer 2012-holdet

EM-guldvinderne fra 1992 har delte meninger om, hvordan det vil gå landsholdet ved EM i Polen og Ukraine.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Peter Schmeichel levner ikke det danske hold mange chancer i dødens pulje. Arkivfoto.

Kharkiv: Her er et lille udpluk af, hvad de danske EM-helte fra 1992 har sagt i den seneste uge om det nuværende danske landsholds chance for at skabe en ny sensation ved EM i 2012:


*Flemming Povlsen til det tyske nyhedsbureau dpa:
- Min første tanke var, at vi ville tabe alle kampene.
- Du skal være dansker for at tro på, at vi går videre fra den pulje. Min hjerne fortæller mig, det er umuligt, men mit hjerte siger, "husk tilbage til for 20 år siden".
*Brian Laudrup til det tyske fodboldforbunds hjemmeside:
- Nej, en sensation som den i 1992, vi lavede ved at slå Tyskland i EM-finalen, er ikke mulig ved dette EM. Alt er godt nok muligt i fodbold, men jeg vil godt udelukke, at vi kan gentage den triumf. For 20 år siden klappede alt for os.
*John "Faxe" Jensen til B.T.:
- Jeg ser faktisk tegningen til noget stort. Selvfølgelig er alle de andre favoritter mod et lille land som os, og muligheden er spinkel, for det kræver i ekstrem grad, at alle 11 - og de tre indskiftere - rammer 100 procent.
- Det var det, vi gjorde i 1992. Dengang var vi sgu ligeglade med, hvem vi mødte. Det samme skal de her drenge være. For der er ikke en Messi eller en Ronaldo på det danske landshold.
- Vi er et hold, og derfor er det så vigtigt, at der kommer en vindervilje og en fandenivoldskhed ind i truppen, så man overbeviser sig selv om, at det kan lade sig gøre.
*Peter Schmeichel til gg-magazine:
- Det er dødens gruppe. Tyskland vil helt sikkert gå videre, og så ville jeg jo gerne sige Danmark, men det bliver mellem Portugal og Holland. Og her er Holland et bedre turneringshold.
Mogens Krogh til Ritzau:
- Nej, jeg tror ikke på en ny sensation. Det er ikke fordi, holdet anno 2012 kvalitetsmæssigt er dårligere end holdet i 92, men fordi vejen simpelthen er betydeligt længere.
- Ved EM i 92 var der otte deltagende hold, her er der betydeligt flere hold, der deltager, så det er en længere vej.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.