Sjælland

92 personer anholdt i stor politiaktion

Op mod 15 sigtet for menneskehandel på

Arkivfoto

Arkivfoto

SJÆLLAND:Dagen igennem er snesevis af mennesker blevet anholdt i en stor politiaktion med kodenavnet hvepsebo. Nu er antallet af anholdte steget til 92.

Det oplyser politiinspektør Karl Erik Agerbo fra specialgruppen Task Force Indbrud onsdag eftermiddag.

Ved middagstid lød det, at der var 60 anholdte.

- Vi er stadig i gang med operationen. Og så er tallet altså blevet større, end det var tidligere. Vi har blandt andet fundet en ny adresse, siger han.

Blandt de anholdte er en advokat og en revisor, som henholdsvis er sigtet for skattesvig og bedrageri. Detaljerne er endnu uklare.

Derudover er nu op mod 15 af de anholdte sigtet for menneskehandel. Tallet kan stige, siger Karl Erik Agerbo. Det skyldes, at politiet stadig mangler at ransage en enkelt adresse.

Flere af de anholdte skal torsdag fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Lyngby, hvor en dommer skal afgøre, om de skal varetægtsfængsles. Ifølge politiinspektøren skal alle de personer, som er sigtet for menneskehandel, fremstilles.

Politiet mangler stadig at finde ud af, om man også vil kræve revisoren og advokaten fængslet.

De to er begge danske, hvorimod hovedparten af de øvrige anholdte fortrinsvis kommer fra Rumænien, lyder det fra Karl Erik Agerbo.

Politiaktionen, som har fået kodenavnet Hvepsebo, er foregået i et samarbejde mellem politiets Task Force Indbrud, Bagmandspolitiet, Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel, Skat og Rigspolitiet.

I forbindelse med aktionen har politiet foretaget ransagninger på mindst 62 adresser.

De personer, som ikke er mistænkt for menneskehandel, er i første omgang mistænkt for bedrageri. Dog mener politiet, at disse personer er blevet udnyttet, og deres identitet er blevet misbrugt til kriminalitet.

Misbruget af de anholdtes identiteter er ifølge politiets sigtelse blevet brugt til at begå svindel i form af bedrageri.

Ofrene har været långivere og samt ansat i Skat og banker samt almindelige handlende. Politiet oplyser, at der er svindlet for ”betydelige beløb”.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.