Brønderslev

95 år og stadig med på det nye

Brundurs Gruppe fejrede 95 år

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En del af festdagen forgik på sportspladsen ved Søndergades Skole, hvor Mathias lagde hoved til en skudserie af våde svampe. Foto: Birgit Eriksen

BRØNDERSLEV:Brundurs Gruppe i Brønderslev har fejret 95 års fødselsdag med masser af aktiviteter for både spejderne og deres familier. Og fødselsdagsfesten blev afviklet under blå, skyfri himmel og smilende junisol.

Dagen bød på bålhygge samt fysiske udfordringer til børn og voksne i det fri - og så blev festen rundet af med kagekræs i spejderhytten i Jyllandsgade.

Brundurs Gruppe tæller i dag 80 spejdere, og de yngste går i børnehaveklasse. Jamie Voldby Nielsen er trops-spejder, han fylder snart 15 år og har været spejder i otte år.

For ham og kammeraterne er spejderlivet forbundet med nye udfordringer og en masse gode venskaber. Og Jamie konstaterer, at spejdernes tilbud følger godt med tiden.

- Man bliver ved med at finde på noget nyt hele tiden for at være sikker på, at spejderne fortsætter. Når vi er på ture, kan vi for eksempel oplade mobiltelefonen ved at cykle.

Jamie fortæller, at spejderlivet er med til at give gode oplevelser og gode venner.

- Det er teamwork og alle er meget positive over for de nye, der begynder - det gør os lidt specielle.

Jamie havde forsøgt sig med fodbold, inden han begyndte til spejder.

- Det stank jeg til, og de gjorde meget grin med mig, fordi jeg ikke kunne finde ud af det.

- Her føler jeg mig virkelig hjemme.

- Hvis jeg keder mig, tager jeg ned i spejderhytten og gør klar til næste møde, tilføjer Jamie, der med et smil indrømmer, at han er lidt af en spejdernørd.

Det er da også Jamie, der lige nu er i gang med at gøre sig fortjent til et nyt duelighedstegn. Han skal sove i telt et helt år - et målet er inden for rækkevidde. Projekt er nemlig fuldført 1. oktober.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst