Udland

98.000 benzinbiler er ramt af VW-skandale

Resultater af interne undersøgelser hos VW er i sig selv er uacceptable.

Omkring 98.000 benzinbiler er ramt af bilproducenten Volkswagens snyd med miljømålinger, siger den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, ifølge Reuters.

- Omkring 98.000 af de berørte biler er benzindrevne, siger Dobrindt, som onsdag talte i Forbundsdagen.

Volkswagen sagde tirsdag, at en intern undersøgelse hos bilfabrikanten viste, at 800.000 flere køretøjer end hidtil antaget viste "uoverensstemmelser" på kulstofemissioner.

Transportministeren siger, at resultaterne af interne undersøgelser hos VW i sig selv er uacceptable.

Undersøgelserne har vist, at skandalen er mere omfattende end først antaget. Den interne undersøgelse hos bilfabrikanten viste, at 800.000 flere køretøjer end hidtil antaget viste "uoverensstemmelser" på kulstofemissioner.

Det amerikanske miljøagentur, EPA, sagde mandag, at Volkswagen-biler med større motorer også har installeret en snydesoftware.

Det førte til, at Porsches datterselskab i Nordamerika indstillede salget af visse Cayenne-modeller med dieselmotorer. Porsche hører under Volkswagen.

Volkswagen har lovet at samarbejde fuldt ud med EPA.

Hidtil har biler med 2,0-liters dieselmotorer været omfattet af skandalen, men ifølge miljøagenturet er VW-koncernens 3,0-liters motorer også udstyret med den omstridte software.

Det overvejende flertal drejer sig om dieselmotorer.

Skandalen begyndte at rulle, da Volkswagen i september erkendte, at bilproducenten havde indrettet millioner af dieselbilers software på en måde, så bilerne under test fremstod som mere miljøvenlige, end de er under almindelig kørsel på vejene.

I første ombæring handlede udslipsaffæren om kvælstofilte, NOx. I september erkendte virksomheden, at den ved hjælp af software havde manipuleret med resultaterne af dieselmotorernes udslip i prøvestanden. Softwaren gik i sparemodus i en testsituation.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.