A-landstræner kan tvinges til at bruge ungdomsspillere

I yderste konsekvens kan landstræner Søren Randa-Boldt blive nødt til at udtage ungdomsspillere til landskamp.

Danmark møder Holland i finalen under Kvinde EM FODBOLD Foto: /ritzau/Kay Int Veen/arkiv

Danmark møder Holland i finalen under Kvinde EM FODBOLD Foto: /ritzau/Kay Int Veen/arkiv

Konflikten mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) er mandag eskaleret.

Balladen kan gå ud over fredagens venskabskamp mod Holland og den VM-kvalifikationskamp, som de danske fodboldkvinder skal spille i næste uge ude mod Ungarn.

Hvis konflikten trækker ud og varer indtil næste uges kamp mod Ungarn, så kan landstræner Søren Randa-Boldt blive tvunget til at udtage helt unge spillere, der ikke er involveret i konflikten.

- Jeg skal nok finde nogle. Der er mange, der gerne vil spille en landskamp. Så jeg skal nok finde nogle, der godt vil spille.

- Mod Ungarn vil vi være nødt til at gøre det. Vi har mange gode spillere. Så må vi se, hvem vi kan hive frem. Men sådan kommer det heller ikke til at blive.

- Begge parter må vel for helvede være enige om, at vi skal finde en løsning på det her, siger landstræneren.

Mandag var der ingen spillere, der mødte op til træning i Horsens. De strejkede forud for den udsolgte hjemmekamp mod Holland, som nu risikerer at blive aflyst.

- Vi må vente og se, hvad der sker. I yderste konsekvens, og når vi nærmer os kampen fredag, bliver den jo aflyst. Ellers skal vi finde nogle andre spillere.

- Men jeg går kun ud fra, at de bliver enige, så vi kan spille kampen, siger Søren Randa-Boldt.

Han vurderer ikke, at kampen mod Holland kan blive til noget uden de bedste danske spillere.

- Jeg tror slet ikke, Holland vil være interesseret i at spille sådan en kamp. Det kan vi ikke være bekendt at gøre, fastslår han.

Landstræneren har derfor en bøn til de stridende parter.

- Det er drønærgerligt, at de to parter ikke er nået til enighed, så vi kan få fuldt fokus på det sportslige, som jeg er ansat til. Så vi kan forberede os bedst muligt til fredagens kamp.

- Jeg håber, de finder ud af, det er alvor. Nu skal vi videre. Det er i alles interesse, at vi skal spille den kamp og ride videre på den store succes, vi havde ved sommerens EM i Holland.

- Der foregår jo bare en masse taktisk spil, og jeg håber, de bliver klogere og får løst det. Mine sportslige forberedelser bliver dårligere og dårligere, for hvert minut der går, siger Søren Randa-Boldt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.