A4: Tillid til regeringens skolepolitik styrtdykker

En stor del af vælgerne har ikke tillid til politikernes evne til at drive folkeskole.

A4: Tillid til regeringens skolepolitik styrtdykker

Da Helle Thorning-Schmidts regering efter det seneste folketingsvalg overtog magten, havde vælgerne ellers en næsten euforisk tro på, at S-SF-R-regeringen ville forbedre kvaliteten af undervisningen i folkeskolen.

Mere end halvdelen af danskerne - 51 procent - så dengang en socialdemokratisk ledet regering som garanten for kvalitet i folkeskolens undervisning.

Det fremgår af en valgundersøgelse, som forskere under Aalborg Universitet har gennemført ved samtlige valg siden 1998.

I dag er opbakningen næsten halveret - og på det laveste niveau siden 1998.

Kun godt hver fjerde dansker - 27 procent - peger nu på socialdemokraterne, når de bliver spurgt, om det er en socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering, der er bedst til at sikre en god undervisning i folkeskolen.

Det fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt et repræsentativt udsnit af vælgerne i påskeugen fra 22. marts til 3. april i år.

Tilliden til de borgerliges folkeskolepolitik er modsat vokset.

Hvor den i 2011 var helt i bund med en opbakning fra 22 procent, er det nu 33 procent af danskerne, der tror, at en borgerligt ledet regering bedst sikrer en god folkeskole.

De borgerlige har dog langtfra høstet hele rød bloks tilbagegang, for størst tilslutning siden valget har den gruppe, der svarer "Ingen forskel", fået, skriver A4.

Gruppen, der mener, at det er hip som hap, om det er Venstre eller Socialdemokraterne, der udlægger teksten i folkeskolen, udgør i dag 40 procent af vælgerne - og gruppen har ikke været større siden folketingsvalget i 1998.

Professor Niels Egelund fra Aarhus Universitet, der er en af landets førende skoleforskere, mener, det er et sygdomstegn, når så stor en del af vælgerne ikke har tillid til politikernes evne til at drive folkeskolen.

- Konflikten er den rene gift for stemningen omkring den folkeskolereform, regeringen har fremlagt, og folkeskolen i det hele taget, mener Niels Egelund.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.