AaB-boss: Ingen fiasko hvis Europa-deltagelse kikser

I efteråret gik AaB videre fra sin gruppe i Europa League. Næste sæson kan dog blive uden nordjysk deltagelse.

Aab's forsvarende danske mestre har haft en vanskelig sæson i Alka Superligaen, hvor holdet ligger nummer seks efter to tredjedele af sæsonen, ligesom klubben er slået ud af DBU Pokalen.

Dermed kan det blive svært at få muligheden for at gentage efterårets flotte præstationer i Europa League. Det kræver nemlig bronzemedaljer at få den mulighed, men sker det ikke, er det ingen fiasko, fastslår sportsdirektør Allan Gaarde.

Spørgsmål: Ligger der et krav fra ledelsen om, at I som danske mestre skal komme i Europa?

- Nej, overhovedet ikke. Vores ambitioner er selvfølgelig at være med i toppen af dansk fodbold og kunne konkurrere om at komme i Europa hvert år.

- Vi vidste godt, at denne sæson ville blive sværere end sidste sæson, men vi måler ikke os selv som en fiasko, hvis vi ender uden for top tre. Der er vi selv mere nuancerede, siger Allan Gaarde.

Fire point, FC Nordsjælland og Brøndby adskiller AaB fra Randers FC på tredjepladsen. Netop Randers er mandagens modstander på udebane, og det vil være et godt sted at genoptage den nordjyske medaljejagt efter to nederlag.

- Jeg ser ikke opgøret som en skæbnekamp. Vi fik en fremragende start på foråret med tre sejre, og så har vi tabt de to seneste kampe, hvor vi som udgangspunkt var favoritter. Vores mål er at komme på rette spor igen med bedre præstationer.

- Vi spiller en rigtig god første halvleg mod Sønderjyske sidste gang, og kan vi ramme det niveau igen, så er jeg sikker på, der ligger masser af point og venter på os.

- Det er primært præstationen, det handler om mod Randers, for jeg ser det ikke som en sidste chance for at få medaljer. Vi skal alle sammen møde hinanden en enkelt gang endnu, så der er masser af muligheder at komme tilbage, siger sportsdirektøren.

Spørgsmål: Har I råd til at tabe kampen, så I kommer syv point efter Randers, hvis I vil i Europa?

- Det vil se meget svært ud, hvis vi kommer syv point efter. Men det vigtige er, at vi spiller en god kamp, og så må vi se, om vi har heldet i vores favør. Man kan godt spille godt og stadigvæk være uheldig, siger Allan Gaarde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.